Gyártók 2026-tól csak elektrifikált autókat gyárt a Bentley

2026-tól csak elektrifikált autókat gyárt a Bentley

autopro.hu/P.B. | 2020.11.09 06:20

2026-tól csak elektrifikált autókat gyárt a Bentley

Fotó: Bentley Newsroom

Felgyorsítja autóinak elektrifikációját a Bentley, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a 2020-as évek első felében számos új plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos modellt fejlesztenek ki, ezzel párhuzamosan pedig 2026-ra kivezetik az összes nem elektrifikált modellt a kínálatukból.

Hirdetés

Adrian Hallmark, a Bentley vezetője egy virtuális konferencián elmondta, hogy 2021-ben két új plug-in hibridet dob piacra a vállalat. Hallmark szerint a plug-in hibrid a legjobb hajtás, mert ennél a változatnál az autó használója döntheti el, hogy mikor használja a hagyományos meghajtást, és mikor az elektromost.

Igaz – és ezt már Hallmark nem tette hozzá -, hogy a plug-in hibridek által nyújtott szabadságnak megvan az a hátulütője is, hogy nem feltétlenül kell átváltani elektromos módba rajtuk, így egy felelőtlen felhasználás esetében a gyári fogyasztás többszörösét is produkálhatja egy ilyen autó.

Nem tudni, melyik modellekből jön először plug-in hibrid

Hallmark nem említett konkrétumokat a beszélgetés során, így egyelőre csak találgatni lehet, hogy milyen elektrifikált modellekkel rukkol elő a Bentley. Jelenleg a Bentayga az egyetlen Bentley, amiből van plug-in hibrid változat is, az Autoblog szerint pedig a Bentley Continental és a Flying Spur lehet a 2021-ben elektrifikált két modell.

A gyártó jelenlegi tervei szerint az első teljesen elektromos Bentley 2025-ben jelenhet meg, ráadásul Hallmark szerint egy új platformra épül majd ez az autó. A külsőről annyit lehet tudni, hogy a Bentley nem zárkózik el az újítástól, de az elektromos modelljei is magukon fogják hordozni a gyártó ismertetőjegyeit.

Az igazi elektromos-dömping 2025 után jöhet el a Bentleynél, Hallmark új modellcsaládról is beszélt a konferencián, ám részleteket még nem árult el.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink