Gyártók 2024-ben debütálhat a VW nagy teljesítményű elektromos autója

2024-ben debütálhat a VW nagy teljesítményű elektromos autója

autopro.hu/B.A. | 2020.07.08 08:20

2024-ben debütálhat a VW nagy teljesítményű elektromos autója

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen nem hagyja cserben a száguldás szerelmeseit sem, számukra is kínál megoldást elektromos palettájában. Tavaly, szeptember elején már felröppentek híresztelések egy esetleges ID.3 R modellről, ami reményt ad az ID.3 ferdehátú, nagy hatótávolságú és magas teljesítményű verziójának megjelenésére.

Hirdetés

A Volkswagen az ID. R versenyautókkal tett rekordkísérlet során bizonyította, hogy valóban képes gyors elektromos autót gyártani.

Az Autocar beszámolója szerint a Volkswagen vezetők a gyártási tervek jóváhagyására készülnek. Ennél is fontosabb, hogy az Autocar forrásai szerint 2024-ben debütál az új modell.

Habár nem lehet egyértelműen megerősíteni az ID.3 R megjelenésének időpontját, ez mindenképp előrelépés az előző évhez képest, amikor egy nagy teljesítményű elektromos autó még csak vágyálom volt.

Háromszáz lóerővel rendelkezhet az ID.3 R

Ezen a ponton még semmi sincs kőbe vésve, de az Autocar 300 lóerőt (224 kilowatt) jósol az ID.3 R modellhez. Ez egy jelentős fejlődés lenne az ID.3 204 lóerejéhez (150 kilowatt) és 310 Newton-méteres indítási teljesítményéhez képest.

Az ID.3 R esetében, amire mindenképp számítani lehet, az a GTX jelölés. Habár ezt a három betűt a gyártó az ID-sorozat nagyteljesítményű változatainak tartja fenn, a Volkswagen a két motorral és négykerekű hajtáslánccal rendelkező ID járműveinek is elérhetővé teszi– aminek megfelelnek az Egyesült Államok ID.4 modelljei is.

Az Autocarnak adott interjújában Frank Welsch, a Volkswagen fejlesztési vezetője azt nyilatkozta, hogy esélyes egy összkerékhajtásos ID.3. Habár ez a lehetőség nem lesz elérhető az első generációs ferdehátúaknál – számolt be a Motor1.com.

Kiemelt Partnereink