Gyártók 2023-tól a Renault gyárában készül a Mitsubishi két európai modellje

2023-tól a Renault gyárában készül a Mitsubishi két európai modellje

autopro.hu/P.B. | 2021.03.16 11:20

2023-tól a Renault gyárában készül a Mitsubishi két európai modellje

Fotó: Twitter/Alliance Renault-Nissan Mitsubishi

A Renault-Nissan-Mitsubishi Csoport tavaly kötött megállapodásának értelmében takarékossági okokból a Mitsubishi két új modellje az európai piacok számára Franciaországban, a Renault gyárában fog készülni 2023-tól.

Hirdetés

A Renault gyáraiban készülő Mitsubishi-modellek a francia OEM platformjára épülnek majd, de a Mitsubishi jegyeit is magukon fogják viselni, nem fognak tehát egy az egyben megegyezni a Renault ugyanarra a platformra épülő autóival.

A Mitsubishi európai piaci részesedése jelenleg viszonylag kicsi, és nem is gyárt az öreg kontinensen autót a japán OEM, sőt, 2020-ban azt is bejelentették, hogy nem fejlesztenek több új modellt Európa számára. Ezt a döntést végül felülvizsgálták, és így születhetett meg a fenti megállapodás, amin felül még a Mitsubishi Eclipse Cross plug-in hibrid is bemutatkozhat Európában – írja az Automotive Logistics.

Új stratégia

A Renault-Nissan-Mitsubishi hármas 2020-ban dolgozott ki új stratégiát, aminek értelmében az európai piacra elsősorban a Renault gyárt autókat, Kína, Észak-Amerika és Japán piacain a Nissan került vezető szerepbe, míg a Mitsubishi számára Ázsia többi része és Óceánia jutott.

Emellett a stratégia a modellek egységesítését is előírta, valamint az is, hogy az adott régiókban a vezetőnek számító gyártó üzemeiben gyártsa az esetleges autóit a csoport többi tagja.

Kiemelt Partnereink