Gyártók 2018-tól minden BMW típus útfigyelő rendszert kap

2018-tól minden BMW típus útfigyelő rendszert kap

autopro.hu/R.M. | 2017.02.22 10:22

2018-tól minden BMW típus útfigyelő rendszert kap

Az autóba szerelt kamera feltérképezi majd a körülötte lévő világot, ezzel egyrészt valós idejű információkat biztosít a többi járműnek, másrészt előkészíti a terepet a jövő önvezető autóinak.

Hirdetés

Bár a magukat elvezető BMW-kig még várnunk kell, már a jövőre érkező modellek is rendelkeznek majd komoly technikai újításokkal. A német autógyártó közzétette, hogy 2018-as autóikba bekerül majd a Mobileye’s Road Experience Managment rendszer, melynek lényege egy a járműbe szerelt kamera, amely folyamatosan adatokat gyűjt az útról, hogy a vállalat minél tökéletesebb digitális térképeket készíthessen a jövőben.

A Mobileye megörökíti majd a különböző útjelzéseket, táblákat, szegélyeket, és egyéb tereptárgyakat, melyeket egy felhőalapú adatbázisba tölt fel. A közeljövő önvezető autói ezen adatok segítségével könnyebben tájékozódnak majd - írta az autoblog.com.

A BMW szerint a fejlesztés minden autó előnyére válik, legyen az önvezető vagy sem, ugyanis a felsoroltak mellett az aktuális útviszonyokról is közöl majd információkat a rendszer. Így hamarabb tudomást szerezhetünk egy esetleges útlezárásról, forgalmi dugóról vagy akár az időjárás változásáról.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink