Archív 2010-ben már bízik a Toyota

2010-ben már bízik a Toyota

2009.12.28 18:25

2010-ben már bízik a Toyota

A Toyota arról tájékoztatta főbb beszállítóit, hogy tervei szerint a jövő évben 17%-kal növelné globális termelését. A japán autógyártó a válság során jelentős termeléscsökkentésre kényszerült, miután egyik legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban több évtizedes mélypontra esett az autóértékesítés.

Hirdetés

A Toyota 7.5 millió darabos termelést tervez a 2010-es évre, amely megfelel a 2005. évi teljesítménynek és a 2007-es szinttől közel 1 millió darabbal marad el. Viszont a 2009-es évhez képest 17%-os növekedést jelent - írja a Marketwatch információira hivatkozva a portfolio.hu.

Japán lapok szerint könnyen lehet, hogy a Toyota felülmúlja a várakozásokat a termelés tekintetében, amelyek egyelőre nem tartalmazzák annak a hatásait, hogy a japán kormányzat esetleg hosszabb időre kiterjeszti a környezetbarát járművek vásárlásának támogatását.

A válság közepette a Toyota (számos versenytársához hasonlóan) drasztikus termeléscsökkentést vitt véghez, miután legfőbb piacain (Japánban, az Egyesült Államokban és Európában) jelentősen visszaesett az új autók iránti kereslet. 2009 februárja és áprilisa között például feleannyi járművet állított elő a japán autógyártó, mint egy évvel korábban.

A termelésnövelést most az indokolja, hogy világszerte az autópiac stabilizálódását lehet tapasztalni és a fejlődő piacokon 2010-ben is dinamikusan növekedhetnek az autóértékesítések.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink