Gyártók 18 ezer újabb dolgozót keres a Daimler

18 ezer újabb dolgozót keres a Daimler

autopro.hu/B.B. | 2017.03.14 09:21

18 ezer újabb dolgozót keres a Daimler

Még csak március van, de a német autógyártó már a nyári szezonra készül: egy kisvárosnyi beugró embert keresnek, ami a legjobb bizonyítéka annak, hogy igencsak jól megy a szekér.

Hirdetés

Nem aprózta el a Daimler az utóbbi időszakot, 2017-ben eddig minden hónapot az értékesítések kétszámjegyű növekedésével zárt. A menedzsment az erős kereslet miatt már most a nyári szabadságolásokra készül: az Automobilwoche szerint még soha nem kerestek ennyi idénymunkást, mint idén.

Hogy minden Daimler-alkalmazott kihasználhassa és élvezhesse megérdemelt szabadságát, az autógyártó üzemi tanácsának elnöke, Michael Brecht közlése szerint 18 ezer ideiglenes dolgozót keresnek az érintett hónapokra. Az emberi erőforrás-menedzsment részlegen már jóval ezelőtt megkezdődött a munka, hogy a nyári szezon zökkenőmentes legyen, ugyanis azon pozíciók esetében, ahol ez lehetséges, már februárban diákmunkásokat alkalmaztak, akik a betanulást követően a nyári időszakban összesen 11 telephelyen jelenthetnek komoly segítséget a vállalatnak.

Az ideiglenes németországi állások iránt már tavaly is nagy volt a kereslet, akkor 16 ezer helyre több, mint 65 ezren jelentkeztek. A termelés folytonosságának fenntartása olyannyira fontos, hogy az időszakos Daimler-alkalmazottakkal szemben csak a 18. betöltött életév, illetve a biztos német nyelvtudás a követelmény.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink