Gyártók 1,6 millió kilométerért jár az ingyen új autó

1,6 millió kilométerért jár az ingyen új autó

autopro.hu/B.B. | 2016.05.17 08:53

1,6 millió kilométerért jár az ingyen új autó

Nem várt meglepetésben volt része egy amerikai Toyota-tulajdonosnak: egymillió megtett mérföld után a gyártó a hűséges modell legújabb verziójával ajándékozta meg vásárlóját.

Hirdetés

Egymillió mérföldet futott Toyota Tundra megkímélt állapotban eladó – akár ezzel a hirdetéssel is világhírű lehetett volna a japán gyártó egyik példánya, a történet azonban nem így végződött. Victor Sheppard tulajdonos ugyanis annyira elégedett volt autójával, hogy nem akarta eladni. Ez nem is csoda, hiszen a 2007-es évjáratú kocsi komolyabb üzemzavar nélkül tett meg 1,6 millió kilométert, úgy, hogy a motorháztető alatt még mindig eredeti, felújítás nélküli motorja és első sebességváltója lapul. Ha mindez nem lenne elég, a karosszéria sem rozsdásodik.

A teljesítmény a gyártó figyelmét is felkeltette, hiszen nem kis marketingértéke van egy ilyen autónak: felajánlották a tulajdonosnak, ha a Toyota mérnökei megkapják a kilenc év alatt 117 alkalommal szervizelt autót és vizsgálatokat végezhetnek rajta, kap egyet a Tundra aktuális verziójából.

Egymillió mérföld

A Toyota szakemberei szét fogják szerelni az egymillió mérföldes járművet, megvizsgálják a legfontosabb alkatrészeket, hogy a tapasztalatokat összegezve a jövőben gyártandó autóik is képesek legyenek hasonló teljesítményre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink