Archív Továbbra is csökkennek az AvtoVaz eladásai

Továbbra is csökkennek az AvtoVaz eladásai

MTI | 2021.12.02 17:20

Továbbra is csökkennek az AvtoVaz eladásai

Fotó: Facebook/LADA

A Lada autókat gyártó AvtoVaz orosz járműgyártó eladásai novemberben már a negyedik egymást követő hónapban csökkentek éves összevetésben, mert továbbra is akadozik a chip- és más alkatrészszállítás, aminek a következtében kevesebb autó került kiszállításra.

Hirdetés

Az AvtoVaz közlése szerint novemberben 26.373 Lada autót értékesített Oroszországban, 30,7 százalékkal kevesebbet, mint tavaly novemberben, ugyanakkor 3,1 százalékkal többet az előző hónaphoz képest.

A járműgyártó kimutatásai szerint a november végével záródott idei első 11 hónapban a hazai piacon eladott autóinak a száma 320.795 volt, ami 6 százalékkal több az egy évvel korábbinál, ugyanakkor 1,8 százalékkal kevesebb a koronavírus-járvány előtti utolsó év (2019) első tizenegy hónapjával összevetve.

Novemberben a legkeresettebb Lada modell a Vesta volt, amelyből 9035-öt adtak el. A második legkeresettebb Grantából 7231-et értékesítettek, majd a Largus következett 5037-tel.

Legfrissebb adatok szerint Oroszországban 104 ezer autó készült októberben, 30 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. Az idén októberben sorban már a negyedik egymást követő hónapban jegyeztek fel csökkenést, szeptemberben 26 százalékos, augusztusban 2 százalékos, júliusban pedig csaknem 9 százalékos esést regisztráltak éves összevetésben.

Az idei első tíz hónapban 1 millió 126 ezer személyautó készült Oroszországban, ami 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink