Archív Segítséget kaphatnak a beszállítók a német kormánytól

Segítséget kaphatnak a beszállítók a német kormánytól

autopro.hu/V.M. | 2020.09.10 13:20

Segítséget kaphatnak a beszállítók a német kormánytól

Fotó: Continental Press

A német kormány és a német autóipar képviselői nemrég megbeszélést tartottak annak feltárására, hogy milyen állami segítséget kaphatnának Németország autóipari vállalatai. Bár konkrét intézkedésekről nem született döntés, az egyeztetés nem zárult eredménytelenül.

Hirdetés

A felek egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány által erősen érintett német ágazat komoly gazdasági és strukturális kihívások előtt áll, konkrét intézkedésekről azonban nem döntöttek a kétórás videokonferencián, amin Merkel, régiós vezetők, illetve autóipari cégek vezetői vettek részt.

Steffen Seibert, a német kormány szóvivője ugyanakkor elárulta, hogy munkacsoportok fogják megvizsgálni a vállalatok, különösen a beszállítók saját tőke értékének piaci alapú emelési lehetőségeit.

Keveslik a segítséget az autógyártók

A német kormány már bemutatott egy sokmilliárd eurós gazdaságélénkítő tervet, amiben a 832 ezer embernek megélhetést adó autóipart támogató elemek is találhatóak. A gyártók azonban további segítségre tartanak igényt, és már régóta kérik egy roncsautó-program indítását, amire azonban a kormány nem mutat hajlandóságot.

A támogatási lehetőségekről már hónapok óta húzódnak az egyeztetések, egyelőre kevés sikerrel. A Reuters cikkéből az is megtudható, hogy a következő forduló időpontját novemberre tűzték ki.

Kiemelt Partnereink