Archív Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben

Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben

MTI | 2020.10.28 12:19

Hatvan új autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben

Fürjes Balázs mond beszédet az új buszok sajtóbemutatóján, mellette balról jobbra Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Zrt. vezérigazgatója | Fotó: MTI

A budapesti közösségi közlekedés fejlesztésének részeként a kormány százszázalékos finanszírozásával 60 új, korszerű autóbusz áll forgalomba a budapesti és elővárosi közlekedésben - mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Budapesten, a Mercedes-Benz Conecto G típusú buszok sajtóbemutatóján.

Hirdetés

Fürjes Balázs közölte: a kormány 6 milliárd forintot biztosít a 60 akadálymentes, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetbarát csuklós busz beszerzésére.

A hathengeres, 360 lóerős dízel motorok a legmagasabb környezetvédelmi követelményt támasztó EURO 6 D környezetvédelmi normának is megfelelnek - ismertette.

A buszok a menetrendszerű fővárosi közlekedés részei, többek között a 169-es, a 84-es, a 89-es és a 94-es buszok vonalain közlekednek a XVII., a XVIII. és a XXI. kerületben, és kiszolgálják Pécel, Gyál és Szigetszentmiklós agglomerációs vonalait is - mondta el.

A járművekben magyar hozzáadott érték is van, a biztonsági, a diagnosztikai és az utastájékoztatási rendszert, valamint a zárt vezetőfülkét Debrecenben, a magyar szállítónál építik be - tette hozzá az államtitkár.

Fürjes Balázs hangsúlyozta: Budapest fejlesztésének legfontosabb területe a közlekedés, a kormány célja, hogy az emberek gyorsabban, kényelmesebben, kevesebb átszállással és környezetbarát járműveken jussanak el úti céljukhoz, valamint legyen kevesebb a közlekedési dugó és tisztább a levegő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink