Archív A BMW-Daimler-VW trió uralhatja az elektromosautó piacot

A BMW-Daimler-VW trió uralhatja az elektromosautó piacot

autopro.hu/P.B. | 2020.03.29 12:23

A BMW-Daimler-VW trió uralhatja az elektromosautó piacot

Fotó: Pixabay

A McKinsey előrejelzése szerint a német autógyártók 2020-ban kétszer annyi elektromos autót gyártanak majd, mint az előző évben, 2021-re pedig tovább növelik a kapacitásukat és megelőzik Kínát.

Hirdetés

2021-re a VW, BMW és Daimler trió világpiaci vezetővé fog válni az elektromos autók piacán. A McKinsey előrejelzése szerint 2021-ben a német hármas 1,7 millió elektromos autót gyárthat, ezzel megelőzve a kínai cégeket.

Arányaiban is nagyot nőhet a németek szerepe az elektromosautó-piacon, a korábbi 18 százalékról 2024-re 29 százalékra növekedhet a részesedésük az összes eladott elektromos autó tekintetében.

Egész Európa szerepe megnőhet

A McKinsey prognózisa szerint nemcsak Németország, hanem egész Európa szerepe jelentősen megnőhet az elektromos autók és az alternatív meghajtású autók piacán. A kontinensen tavaly 44 százalékkal növekedett az újonnan regisztrált elektromos és hibrid autók száma, és a szakértők további dinamikus növekedéssel számolnak. Ez a 44 százalékos növekedés 600 ezernél is több autót jelent, míg az Egyesült Államokban 300 ezerrel, Kínában pedig 1,2 millióval nőtt az újonnan forgalomba helyezett elektromos vagy hibrid meghajtású autók száma.

További növekedést várunk a területen, hogy a gyártók képesek legyenek betartani a környezetvédelmi előírásokat – vélekedik Nicolai Müller, a McKinsey szakértője.

Az autóiparban visszaesés volt tapasztalható eddig az évben, ráadásul a koronavírus miatt ez a helyzet várhatóan romlani is fog. Az EU új, januárban életbe lépett környezetvédelmi szabályai miatt viszont a német autóiparnak kulcsfontosságú, hogy egyre inkább az elektromos és a hibrid autók fejlesztésébe fektessen be, így a válság ellenére is várható, hogy Európában növekedni fog az elektromos autók száma és aránya is - számolt be a Clean Energy Wire.

Kiemelt Partnereink