Elemzések Távozik az Audi Hungaria első embere - ez történt a 35. héten

Távozik az Audi Hungaria első embere - ez történt a 35. héten

Wurmbrandt András | 2017.09.04 09:30

Távozik az Audi Hungaria első embere - ez történt a 35. héten

Meglepetésként jött a hír a mögöttünk lévő hét első napján, hogy az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lesz Peter Kössler, ezért távozik a győri Audi éléről. De nézzük, mi történt még a nyár utolsó hetén a járműiparban!

Hirdetés

Gyártók

Szeptember 1-jével újjá szerveződik az AUDI AG igazgatótanácsa. A Pénzügy, IT és integritás területet Alexander Seitz, a Marketing és értékesítés területet Bram Schot vezeti majd. A Személyügyek és szervezet terület élére Wendelin Göbel kerül. Az új termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tag Peter Kössler lesz. Az Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke tehát Ingolstadtba távozik, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy ki veszi át a helyét Győrben.

A 2018-as modellévre megújult a 370Z, ez új fejezetet jelent a Nissan sportautók sikertörténetében. A fejlesztések modern, új megjelenéssel ruházzák fel a kupé klasszikus formáját. Újdonságot jelentenek a fekete ajtókilincsek és a hátsó lökhárító betétje. A korábban csak a Nismo kivitelhez elérhető sötétre színezett fényszórók és hátsó lámpatestek immár az alapfelszereltség részei is.

Beszállítók

Elállt a környezetvédelmi engedély megtámadásától a Magna Steyr szlovéniai beruházását ellenző legnagyobb civil szervezet, miután a kanadai-osztrák autóipari beszállító vállalat üzeméhez vezető ipari vágány építésére tett ígéretet.

Egybegyúrja az e-hajtás funkcióit a Bosch. Az elektromos autókhoz való elektromotort, a teljesítményelektronikát és a váltót is egyetlen alkatrészbe vonta össze a beszállító, tovább forradalmasítva az e-hajtás felépítését.

Szolgáltatók

A magyar járműipar termelési értéke az idén meghaladhatja a 8000 milliárd forintot- erről Szijjártó Péter beszélt, amikor Kelet-Magyarország egyik legmeghatározóbb logisztikai szolgáltatója és fuvarozó vállalata, a Révész Group és a DAF bejelentette, hogy a szolgáltató 370 új DAF kamiont szerez be.

A magyar kormány 2020-ig 1500 milliárd forinttal támogatja a vasút korszerűsítését. A munkák során összesen 900 kilométer hosszú vasúti pályát korszerűsítenek és 45 ezer férőhely "új járműkapacitás jön létre", 1-2 év múlva már megjelennek az új kocsik a vonalakon.

2016-ban a magyarországi átlagbér 24,8 százaléka volt az ausztriainak - mondta az Autopronak adott interjújában Horváth Vilmos, a Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének soros elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik alelnöke.

Nincs a régióban olyan széleskörű összefogás, mint ami a nyáron Magyarországon alakult az 5G Koalíció (5GK) formájában. 2020-ra már elég komoly készültségi szinten kell állnia a szupergyors hálózatnak, az ötödik generációs mobiltechnológiának. És úgy tűnik, a széles összefogás jó csillagzat alatt kezdte meg munkáját. Mácz Ákos, a Digitális Jólét Program (DJP) szakértője szerint a nemzetközi visszajelzésekből is látszik, hogy az iparági, tudományos és állami szereplők közös koordinációja rendkívüli versenyelőnyt fog biztosítani hazánknak.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy győri versenyképességi konferencián nyilatkozott röviden az autopronak. Úgy vélte, sok kis- és középvállalkozásnak még nagyon hosszú az út mire felzárkózik az ipar 4.0-hoz.

Trend

A magyarországi e-mobilitás fejlesztésében érdekelt társadalmi és ipari szereplők 2014 őszén hozták létre a Jedlik Ányos Klasztert (JÁK), amelynek feladata az együttműködés elősegítése a különböző szereplők között az új iparágnak tekintett területen. A szervezet működésének első három évéről kérdezte az Autopro Vígh Zoltánt, a JÁK közkapcsolati vezetőjét.

Bővül az elektromos autók vásárlásának támogatási köre és adminisztratív könnyítések is életbe lépnek a környezetbarát közlekedés ösztönzése érdekében – mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Techtogether

A nyár végén Győrben tartott Formula Student Hungary mérnökhallgatói rendezvényen négy magyar csapat is rajthoz állt. Ezúttal a Neumann János Egyetem képviselőjével beszélgettünk.

A Miskolci Egyetem versenyautó-építő gárdája is részt vett a Formula Student Hungary rendezvényen. Az ipari termék- és formatervező BSc szakos csapatvezetővel beszélgettünk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink