Elemzések Sztrájkhullámot gerjeszthetnek a Bosch hatvani dolgozói – ez történt a 4. héten

Sztrájkhullámot gerjeszthetnek a Bosch hatvani dolgozói – ez történt a 4. héten

Pardavi Mariann | 2018.01.29 09:30

Sztrájkhullámot gerjeszthetnek a Bosch hatvani dolgozói – ez történt a 4. héten

Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb, magyar vonatkozású eseményeit: kijutott sztrájkból, gépvásárlásból, nyugdíjazásból.

Hirdetés

Kisvállalkozások hírei

Gyártósor

  • A Bosch hatvani telephelyén tavaly decemberben kezdődtek a bértárgyalások, azonban nem született megállapodás. A vállalat 8 százalékos béremelést adna, a szakszervezetek 15-öt kérnek. Január 24-én kétórás sztrájkot tartottak, sőt elképzelhető, hogy a vállalat egykori, kínaiaknak eladott miskolci telephelye is csatlakozni fog. Hatvanban egyebek mellett motorvezérlőket és távolságtartó tempomatokhoz radarérzékelőket gyártanak.
  • Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatója szerint hiába nőnek az autóipari kisvállalkozások megrendelései, ha nem találnak elegendő embert a munkaerőpiacon. Jó hír viszont, hogy a magyar munkavállalók digitális ismerete legalább olyan jó, mint a cseh, német vagy más munkavállalóké, így robotokkal orvosolható a probléma.
  • Hatmilliárd forintból vásárolt új gépeket a Continental nyíregyházi telephelyére: új kaucsukkeverő gyártósort, egy új, félkész terméket gyártó berendezést és komplett termelési technológiát alakítottak ki az összegből.

Mérnökképzés

Magyarország vs. külföld

Elektromos autók

(Fotó: hatvanihirlap.hu)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink