Elemzések Szeptemberben emelkedésnek indultak az amerikai autóeladások

Szeptemberben emelkedésnek indultak az amerikai autóeladások

MTI | 2017.10.04 08:31

Szeptemberben emelkedésnek indultak az amerikai autóeladások

Az ősz beköszöntével, jórészt a hurrikánszezonban megsérült járművek pótlásának köszönhetően, ismét növekedésnek indultak az amerikai autóeladások szeptemberben az Edmunds.com autókereskedő portál adatai szerint.

Hirdetés

A Harvey hurrikán a becslések szerint félmillió, az Irma 200 ezer autót rongált meg.

A General Motors 11,9 százalékkal növelte eladásait az egy évvel korábbihoz képest szeptemberben, a Ford eladásai 8,7 százalékkal növekedtek, a Toyota 14,9 százalékkal, a Nissan pedig 9,5 százalékkal adott el több autót.

A Volkswagen 33,2 százalékkal adott el több autót az idén szeptemberben mint tavaly, bár esetében a növekedés jórészt a dízelbotrány miatt erősen lecsökkentett bázisnak köszönhető.

A nagy autógyárak közül csak a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) eladásai csökkentek szeptemberben, tíz százalékkal, ami az autóbérlő cégek számára szállított flotta 41 százalékos visszaesésének volt tulajdonítható. A Fiat Chrysler tervezetten építi le alacsony nyereségtartalmú flottaüzleteit. Szeptemberben az FCA magánszemélyeknek 0,3 százalékkal növelte eladásait.

Az év első nyolc hónapjában az autóeladások 2,7 százalékkal, augusztusban pedig 1,9 százalékkal csökkentek az Edmunds.com szerint.

A tavalyi 17,55 milliós rekordértékesítés után az idén először szeptemberben növekedtek az autóeladások az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink