Elemzések Szépen húzott tavaly a harmadik legnagyobb európai autópiac

Szépen húzott tavaly a harmadik legnagyobb európai autópiac

autopro.hu/B.B. | 2017.01.03 10:30

Szépen húzott tavaly a harmadik legnagyobb európai autópiac

2015 után tavaly is erős pluszban zárt az új autók értékesítése Franciaországban, ráadásul úgy tűnik, lassan a főváros is fellélegezhet.

Hirdetés

5,1 százalékkal több új autó talált gazdára Franciaországban tavaly 2015-höz képest, írja az Automobilwoche. A növekedés immár második éve tart, hiszen két éve 6,8 százalékos bővülést ért el a helyi autópiac. A CCFA által most közölt számok az európai adatokra is kihatással lehetnek, hiszen Németország és az Egyesült Királyság után Franciaország a harmadik legnagyobb autópiac a kontinensen.

Talán még nagyobb örömmel fogadja Párizs önkormányzata a tényt, hogy tavaly tovább csökkent az eladott autók között a dízelek aránya. Míg négy éve 70, két éve 57, 2016-ban már csak az új személykocsik 52 százalékát választották dízeles motorral. Míg a gyakran komoly légszennyezéssel küzdő főváros korábban jelentős mértékben támogatta ezt a hajtástípust, az utóbbi években az adókedvezmények megvonásával már épp ellenkező hatást gyakorolt a vevőkre.

Ami az alternatív hajtást illeti, a tisztán elektromos kocsik részaránya elenyésző, egy százalék alatti a tavaly Franciaországban eladott kocsik között. A hibrid kivitelek sem zártak valami túl jó évet, részesedésük 2015-höz képest csaknem fél százalékponttal, 2,9 százalékra csökkent.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink