Elemzések Nincs annyi autó, amennyit a kínaiak ne tudnának megvenni

Nincs annyi autó, amennyit a kínaiak ne tudnának megvenni

autopro.hu/B.B. | 2017.08.10 06:38

Nincs annyi autó, amennyit a kínaiak ne tudnának megvenni

Júliusban is tovább bővült a világ legnagyobb autópiaca, ezzel az idei évben továbbra is töretlenül nőnek a kínai újautó-eladások. Becslések szerint a gyártók még egy jó ideig örülhetnek.

Hirdetés

Erős, 5,5 százalékos pluszban zárta az év hetedik hónapját a kínai autópiac, az országban 1,7 millió kocsi talált gazdára a helyi autóipari szervezet, a PCA adatai szerint. A februári 9 százalékos ugrás után a mostani a legerősebb havi bővülése eddig idén.

A világ legnagyobb autópiacának eddigi éves teljesítménye is pozitív, 2016 azonos időszakához viszonyítva 0,6 százalékkal több, összesen 12,5 millió új személyautó fogyott január és július között. Kína egy sor autógyártón kívül a német prémiumtrió számára is a legfontosabb értékesítési helyszín, emeli ki az Automobilwoche.

Szakértők további bővülésre számítanak a következő hónapokban, ami azért nagy szó, mivel ezzel a kínai kereslet felül tudná múlni még a tavalyi adatokat is. Ezek a bázisértékek a 2015 őszén bevezetett autóvásárlási adókedvezménynek köszönhetően egyáltalán nem alacsonyak: bár a kormányzati adózási támogatást tavaly részben már visszavonták, az elmúlt évben az ország eladásai 16 százalékkal nőttek, összesen 23,9 millió kocsi vásároltak a kínaiak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink