Elemzések Nem okozott gondot a tulajváltás Szentgotthárdon, új dolgozók kellenek – ez történt a 18. héten

Nem okozott gondot a tulajváltás Szentgotthárdon, új dolgozók kellenek – ez történt a 18. héten

Pardavi Mariann | 2018.05.07 08:32

Nem okozott gondot a tulajváltás Szentgotthárdon, új dolgozók kellenek – ez történt a 18. héten

Rövid volt a hét, ám annál tartalmasabb: Debrecenben új busz készül, és kiderült az is, hol fizetnek a legtöbbet a szakmunkásoknak.

Hirdetés

Szakemberek szerint

  • Nemrégiben tulajdonosváltás történt az Opelnél, speciális helyzetben vagyunk. Új munkaerőre a közeljövőben mindenképp szükség lesz, hiszen a PSA új terméket allokál Szentgotthárdra, melyet már 2020-tól kezdünk gyártani – nyilatkozta portálunknak Mesics Olívia, a szentgotthárdi vállalat HR szakembere.
  • A digitális megoldások és a robotok térnyerése miatt kevesebb élőmunkára lehet szükség a jövőben, a fejlett technikai megoldások így akár a hazai munkaerőhiány kezelésében is fontosak lehetnek – mondta Parragh László, a kereskedelmi és iparkamara vezetője.
  • Koltai Zoltán projektmenedzserrel beszélgettünk arról a programról, melyben a kisvállalkozások térítésmentesen ismerhetik meg a nagyvállalatoktól a negyedik ipari forradalomhoz köthető technológiákat.

Gyártósor

  • A Siemens és a Knorr-Bremse konzorciuma nyerte azt a közbeszerzési eljárást, amelyet a MÁV-Start írt ki IC+ személykocsik összeszereléséhez szükséges forgóváz és fékrendszer alkatrészcsomagok szállítására. Az alkatrészcsomagok szállítása 2019 nyarán kezdődhet.
  • Újabb autóbusz típusának gyártását kezdte el az Inter Traction Electrics Kft., miután a Mercedes-Benz leszállította a következő típusú alacsony belépést biztosító, járóképes alvázát a vállalat debreceni telephelyére.
  • Több mint 361 millió forintból nyolcvanfős munkásszállást épít a veszprémi önkormányzat, ahol a Continental, a Jost Hungária Bt. és a Valeo szállásolja el dolgozóit.
  • Közép-Magyarországon fizetnek a legtöbbet a szakmunkásoknak. Az idei első negyedévben 959 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, több mint 10 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Következő mérnökgeneráció

  • Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon. A BME egyetemistái adatvédelmi alkalmazással nyertek.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink