Elemzések Nem kellenek az új autók a briteknek?

Nem kellenek az új autók a briteknek?

MTI | 2017.09.06 08:30

Nem kellenek az új autók a briteknek?

Nagy-Britanniában 6,4 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma augusztusban a júliusi 9,3 százalékos visszaesés után.

Hirdetés

Az értékesítés már ötödik hónapja, 2011 óta a leghosszabb ideje csökken, ami részben annak a következménye, hogy áprilisban megemelték az új járművekre kivetett adót.

A Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) szakmai képviseleti szervezet honlapján közzétett kimutatás szerint augusztusban 76 ezer 433 új autót adtak el, a magánszemélyek vásárlásai 9,9 százalékkal, a flottavásárlások 3,2 százalékkal csökkentek.

Márciusban, a csökkenés kezdete előtt még rekordszinten álltak az értékesítések, mert az áprilisi adóemelés miatt sokan előrehozták vásárlásaikat.

Augusztusban általában mérsékelten alakulnak az új autóvásárlások, ugyanis sokan szeptemberre halasztják a vásárlásaikat.

Idén az első nyolc hónapban összesen 2,4 százalékkal, 1,64 millióra csökkent az új autók eladása a tavalyi év azonos időszakához képest. Szakértők azzal számolnak, hogy az év egészében 2,59 millió új autót adnak el, csaknem 4,0 százalékkal kevesebbet tavalyhoz képest.

Tavaly már ötödik éve emelkedett a forgalomba helyezett új autók száma Nagy-Britanniában, 2,692 millió, rekordszámú új autót helyeztek forgalomba, 2,3 százalékkal többet az előző évinél.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink