Elemzések Nagy testvér: a Google látja, milyen extrát kérünk autónkba

Nagy testvér: a Google látja, milyen extrát kérünk autónkba

autopro.hu/Sz.K. | 2018.02.24 06:07

Nagy testvér: a Google látja, milyen extrát kérünk autónkba

A techóriás idén először készítette el autótrendekről szóló jelentését. Az autóipar három legfőbb piacán, Amerikában, Japánban és Németországban végzett kutatás megmutatja, mik voltak a különböző nemzetek preferenciái, ha kiegészítő tartozékokról van szó.

Hirdetés

Ha valaki, a Google bőven tud mit elemezni: a techcég által első alkalommal kiadott Auto Trends Report készítése során többmilliárd, 2015 szeptembere és 2017 augusztusa közti keresést hasonlítottak össze. A Google dolgozói arra voltak kíváncsiak, mikor és miért csökkent vagy nőtt a kereslet bizonyos autóipari termékek, kiegészítő funkciók iránt. A Google és a YouTube keresések adatain túl a kutatók megkérdeztek a vizsgált amerikai, japán és német piacról ezer fogyasztót is.

A legfontosabb eredmények a következők:

  • A vásárlók mindegyik piacon szeretnének fedélzeti kamerát járműveikbe.
  • Az amerikaiak 36-szor többször kerestek rá kisállathoz kapcsolódó autó felszerelésre, mint a németek és tízszer többször, mint a japánok.
  • Amerikában az első öt keresési eredmény az autóra való ponyva, a kormányvédő, az autós légfrissítő, a jack-dugós adapter és a kutyáknak való ülésvédő. Visszaesés volt a hangrendszerek, a turbó készletek és az üléshuzatok terén.
  • Németországban a digitális autórádió vezette a mezőnyt. Az elmúlt években a termék iránti kereslet 41 százalékkal nőtt.
  • A japán emberek kétszer olyan szívesen alakítják át autóikat, mint az amerikaiak, és ötször olyan szívesen, mint a németek. Az országban a kereséseket a személyre szabott autós üléshuzatok, függönyök, páramentesítők és hűtőgépek vezették.

Bár a Google eredményei inkább érdekességnek, mint komolyabb üzleti elemzésnek számítanak, azt mindesetre jól mutatja, hogy a fogyasztók internetes kereséseinek ismerete és kezelése milyen hatalmat biztosít.

Kiemelt Partnereink