Elemzések Megbíznak a németek az LuK magyar dolgozóiban – ez történt a 33. héten

Megbíznak a németek az LuK magyar dolgozóiban – ez történt a 33. héten

autopro.hu/P.M. | 2017.08.21 06:29

Megbíznak a németek az LuK magyar dolgozóiban – ez történt a 33. héten

A magyar járműipar ugyan takaréklángon ég, ennek ellenére elhangzottak fajsúlyos gondolatok, és történtek fontos események. Ezek közül válogattunk.

Hirdetés

Interjú

  • Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár szerint az Ipar 4.0 bevezetése 10-15 százalékos bevétel-növekedést is hozhat. Mint mondta, az ipari technológiaváltás egyirányú utca, az értéklánc átalakul, a modern megoldások bevezetése komoly versenyelőnyt jelent. Az új ipari trendeket nemcsak megérteni, de minél gyorsabban alkalmazni is kell, hogy ne keletkezzen behozhatatlan lemaradás. A kormány több területen támogatja az átalakulást, legyen szó e-mobilitásról, képzésről, a pályázati lehetőségek széles spektrumáról. Az autóipar és a kutatás-fejlesztés terén egyértelműen a zalaegerszegi tesztpálya a zászlóshajó-projekt, amelytől még több kutatás-fejlesztési tevékenység és gyártási kapacitás hazánkba települését várja a kormány.
  • Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját. Szigeti Tibor Michael Reiniget váltja, így ő az első magyar ebben a pozícióban. Mint mondta, nemcsak a saját érdeme ez, hanem az összes munkatárs együttes eredménye.
Szigeti Tibor, az LuK Savaria igazgatója
  • A Magyar Öntészeti Szövetség évente díjazza a legkiválóbb öntészeket. 2017-ben ezt Laub Ádám Miklós, a Magyarmet munkatársa kapta, aki speciális gyorsszárító berendezést tervezett. Ennek lényege, hogy a 3D nyomtatással készült minták kerámiaformájának elkészítési idejét, az elvárt minőség tartása mellett, a legrövidebb időre tudják csökkenteni. A gépben 1-1,5 óra alatt szárad meg a kerámia öntőforma egy-egy rétege a szokásos 4-8 óra helyett. 10-12 rétegnél ez már jelentős megtakarítás.
Laub Ádám találmánya sokat spórol a Magyarmetnek

Beszállítók

  • A megnövekedett termelési igények miatt új csarnokrészt alakítanak ki az LuK Savaria szombathelyi telephelyén 2018 közepéig. Az üzem 3500 négyzetméterrel bővül, ahol szerszám-, célgép-, és ívrugógyártás kap majd helyet. Emellett 2019-re egy új logisztikai csarnokot is átadnak, és egy 1000 férőhelyes parkolót is építenek.

Szolgáltatók

  • Az utóbbi időszak csökkenő trendje után a céges felszámolások számának növekedését várják szakértők, mivel a jogszabályi kötelezettség miatt a korlátolt felelősségű társaságoknak 3 millió forintra kell emelniük alaptőkéjüket.
  • A MÁV tizenegy nagykapacitású motorvonat vásárlásáról írt alá szerződést a Stadlerrel a két cég közötti nyolcéves, 40 darab motorvonatra szóló keretmegállapodás alapján. A kétszintes járművek fajlagos beszerzési ára 16,7 millió euró.

Karrier

  • Ha új céghez kerülünk, már az elején szükséges rátermettségünket bebizonyítani, ám a munkavégzés mellett fontos megmutatnunk, hogy csapatban is hatékonyan tudunk teljesíteni. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy meghallgassuk és igazodjunk a visszajelzésekhez – akár egy professzionális futball játékos. A Magyarországon is jelenlévő Hays a Manchester City és a Mancherter City Women futballcsapatok hivatalos toborzási partnere, karriertippeket kaptunk a cégtől.

Kiemelt Partnereink