Elemzések Itt adják a legtöbb fizetést

Itt adják a legtöbb fizetést

autopro.hu | 2015.08.07 10:01

Itt adják a legtöbb fizetést

Bruttó 242 ezer 300 forintot keres a magyar munkás, átlagban. De hol, milyen pozícióban, melyik szakmát miként díjazzák? Megmutatjuk a részletes adatokat.

Hirdetés

Az adóval és járulékokkal terhelt fizetések átlaga egyedül Budapesten lépi át a 300 ezres határt – érdekesség, hogy a dobogó második fokára nem a Kánaánnak tartott Győr-Moson-Sopron, hanem Fejér megye került, bár a két térség vonatkozó értéke között csupán 1100 forint a különbség.

Ha a pozíciók mentén hasonlítjuk össze a kereseteket, a legszembetűnőbb arány a felsővezetők és a segédmunkások átlagbére közötti különbség: ötszörös a szorzó.

A cégek mérete szerinti összevetésből kitűnik, hogy egyértelmű összefüggés mutatkozik a fizetés és az alkalmazottak száma között: a két érték egymáshoz képest egyenesen arányosan változik.

A munkaterületek illetően nincs nem érhet senkit meglepetés – sokadik éve az IT szektorban éri meg leginkább dolgozni, de a toplistára a kutatás-fejlesztés is odafért.

A megosztott szolgáltatások központja talán ismeretlennek tűnhet az olvasónak, pedig érdemes vele megbarátkozni. – Az utóbbi években jelentősen növekedett az SSC központok (Shared Service Center) száma és jelentősége Budapesten és sok vidéki városban egyaránt, sorra nyílnak az újabb kitelepülések. Magyarország így világviszonylatban is jelentős központtá vált ezen a területen – magyarázta a jelenség okát a Ficza János, a Fizetesek.hu PR menedzsere.

Az imént ismertetett adatokat is a nevezett portál cikke alapján összegeztük, miután saját felmérésünk nyomán azt tapasztaltuk, hogy bár a magyar cégeket őszintén érdeklik az efféle kimutatások, saját maguk nem szívesen járulnak hozzá az összkép precíz feltérképezéséhez. A hazai járműipari bérekről ennek ellenére sikerült átfogó elemzést készítenünk a közelmúltban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink