Elemzések Győrben tesztelik a legújabb magyar buszt - ez történt a 12. héten

Győrben tesztelik a legújabb magyar buszt - ez történt a 12. héten

Wurmbrandt András | 2017.03.27 12:00

Győrben tesztelik a legújabb magyar buszt - ez történt a 12. héten

Új, 13 méteres, növelt hosszúságú városi busszal lép piacra a legnagyobb magyar buszgyártó. Közben Kecskeméten és Egerben közel ezer újabb munkahelyet hoznak létre autóipari cégek. Fussa át velünk az elmúlt hét legfontosabb járműipari történéseit!

Hirdetés

Gyártók

Új, 13 méteres, növelt hosszúságú városi busszal lép piacra a legnagyobb magyar buszgyártó. A Credo Econell 13 CiTY-vel a Kravtex-Kühne Csoport elsőként hozott létre olyan alacsony belépésű, könnyűszerkezetű autóbuszt, amely szerintük kompromisszummentes megoldást nyújt a veszteséges városi közlekedés költségeinek csökkentésére.

Interjút adott a francia autógyártó vállalat egy német újságnak, a Welt am Sonntagnak, ahol megemlítették, nagy terveik vannak az új leányvállalattal. A többet között a Peugeot-ot és Citroent birtokló PSA csoport a német Opel és a brit Vauxhall felvásárlásával olyan piacokra törhet be, ahol korábban gyengén teljesítettek a francia autók.

Futurisztikus autólámpát fejleszt az Audi. Az autó hátsó fényszóróinál és helyzetjelzőinél egy állandóan változó kijelző kap helyet, ami hosszú távon jelen idejű információkkal is elláthatná a többi autóst.


Beszállítók

Új generációs ablakemelő szerelvényeket fejlesztenek a japán Hi-Lex magyarországi gyárában, a rétsági Hi-Lex Hungary Kábelrendszer Gyártó Kft.-ben, a 362,4 millió forintos projekthez a kft. 155,7 millió forintos támogatást nyert a Széchenyi 2020 "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című pályázaton.

Vision Zero (zéró baleset), kényelmes vezetés, tiszta levegő – a jövő mobilitásában óriási lehetőségek rejlenek. A Continental, a világ egyik vezető autó-és gumiipari szereplője komoly erőfeszítéseket tesz évek óta az olyan rendszerek és megoldások kifejlesztése érdekében, amelyek elektronikus sofőrként funkcionálhatnak az autóvezetők számára.

Topolcsik Melinda lett a tatabányai Bridgestone ügyvezetője. Az új igazgató korábban számos nemzetközi cég magyarországi leányvállalatánál látott el ügyvezetői, operációs és gazdasági vezetői teendőket. Legfontosabb feladata a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. élén a társaság 2013-ban megkezdett kapacitásbővítő beruházásának folytatása és sikeres megvalósítása lesz.

Kecskeméten építi fel legújabb európai gyártóegységét az ElringKlinger. Az új üzem 10 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának építése már el is kezdődött, így az ajtómodulok termelése várhatóan már 2017 év végén elindulhat.

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre.

Szolgáltatók

A kormány döntött a Győr-Pér repülőtér fejlesztéséről. A kabinet 177 millió forintot biztosít a Győr-Pér repülőtér fejlesztéséhez.

Összekötő út épül az M1-es autópálya és Pápa között. A vasúti és közúti fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ig mintegy kilencszáz kilométer vasúti pálya újul meg és kilencszáz kilométer gyorsforgalmi út épül meg.

A jó csomagolást hat szempont választja csupán el a rossztól. A csomagolás az ipar fejlődésével egyre nagyobb jelentőséget kap, ezért a cégeknek kiemelt figyelmet kell rá fordítaniuk. A Nefab Packaging Hungary Kft. szakembere szedte össze, melyek a leggyakrabban előforduló hibák csomagolástervezés közben.

Oktatás

Olajipari versenyben lettek legjobbak az ELTE hallgatói, a helyezés eredményeképpen Európát képviselhetik majd az amerikai megmérettetésen.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink