Elemzések Egy perc termeléskiesés 50 ezer fontos többletköltséget jelenthet

Egy perc termeléskiesés 50 ezer fontos többletköltséget jelenthet

autopro.hu/B.A. | 2019.09.24 13:20

Egy perc termeléskiesés 50 ezer fontos többletköltséget jelenthet

Egy rendezetlen Brexit nagy károkat okozhat az autóipari szektorban, amely a just-in-time gyártási stratégia elve alapján működik. Ezzel rendkívül költséghatékonyan tudtak működni, és ezt az Európai Unión belüli szabadkereskedelmi feltételek tették lehetővé.

Hirdetés

A rendezetlen Brexit drasztikus következményekre hívták fel a figyelmet az autógyártók. Az európai autógyártók szövetsége, az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) és az autóipari beszállítók egyesülete együttes fellépéssel próbálja figyelmeztetni a döntéshozókat a megállapodás nélküli Brexit autóiparra mért rendkívül káros hatásaira, amiről az autopro.hu is beszámolt. Egy megállapodás nélküli brexit esetén nagyfokú változás következne be a kereskedelmi feltételekben – a vámok ugrásszerű növekedése jelentősen befolyásolhatja az ügyfelek választását, mind a szigetországban, mind az európai piac résztvevői számára.

Összeomolhat a beszállítói lánc

Az autógyártók elmondták, hogy a szektor a just-in-time gyártási stratégia elve alapján működik, amivel rendkívül költséghatékonyan tudtak működni, és ezt az EU-n belüli szabadkereskedelmi feltételek tették lehetővé. Egy perc termeléskiesés számításaik szerint 50 ezer fontos, mintegy 19 millió forintos többletköltséget eredményez a gyártás során – számolt be hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Egy megállapodás nélküli Brexit a beszállítói lánc összeomlásával és a termelés jelentős drágulásával járna.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink