Elemzések Dízelcsúcs, értékesítési stop és Siemens stratégia - Erről maradt le, ha a 31. héten nyaralni volt

Dízelcsúcs, értékesítési stop és Siemens stratégia - Erről maradt le, ha a 31. héten nyaralni volt

Wurmbrandt András | 2017.08.07 09:45

Dízelcsúcs, értékesítési stop és Siemens stratégia - Erről maradt le, ha a 31. héten nyaralni volt

A "dízel" szó - amely mostanában egyre inkább a "probléma" szóval rokonértelmű - uralta a híreket az elmúlt héten az autóiparban. Kíváncsi, mi lett a dízelcsúcs eredménye vagy hogy miért van értékesítési stop az Audinál? Kattintson!

Hirdetés

Gyártók

Több mint ötmillió dízelautó szoftverfrissítését végzik el önként a gyártók annak érdekében, hogy csökkenjen a járművek károsanyag-kibocsátása, és többek között célul tűzték ki a busz- és taxiflotta elektromosítását is- ez a múlt hét közepén a német autógyártók és a politika részvételével zajlott berlini dízelcsúcs eredménye. A Volkswagen 3,8 millió autó szoftverét frissíti. Ebbe beletartozik az a 2,5 millió, a dízelbotrányban érintett jármű is, amelynek az átalakításáról már korábban döntöttek.

Az Opel végérvényesen a francia PSA konszern tulajdonába került, miután lezárták az adásvételi folyamatot – jelentette be a vállalat. Az Opelt az új tulajdonos átszervezi. Carlos Tavares, a PSA vezérigazgatója azt szeretné, ha az átalakítást nem Párizsból vezényelnék, azt a meglévő német vezetői gárda hajtaná végre az Opel új vezérigazgatója, Michael Lohscheller vezényletével.

Történetének legnagyobb modelloffenzívájára összpontosít a VW. Átfogóan megújul a teljes modell kínálat és a kulcsfontosságú piaci szegmensekben tovább bővül 2020-ig, amikor elindul a márka innovatív elektromos autóinak offenzívája.

Stabil pénzügyi eredményekkel zárta az Audi konszern az első félévet. Az előző év hasonló időszakához képest a vállalat javított működési teljesítményén, világszintű kiszállításai viszont elmaradtak a 2016. első felében regisztrált eredményektől, amelynek oka egy, a kínai piacon tapasztalt átmeneti visszaesés volt.

Közben a négykarikás gyártó bejelentette, elővigyázatosságból kivonták a katalógusokból három modelljüket egész Európában. Az S4, S5 és az A4 kétliteres TFSI, 140 kW-os motorral szerelt változata tehát a dízelek elleni hadjárat legújabb áldozatai. A várhatóan csak ideiglenes értékesítési stop oka a károsanyag-kibocsátás mérsékelt növekedése, fogalmazott a gyártó.

Beszállítók

Magyarországra támaszkodva dolgozik az elektromos mobilitás elterjesztésén a Siemens. A társaság az elektromos meghajtású légiközlekedésben is szeretne piacvezető lenni. Erről, az Ipar 4.0-ról és a jövő digitális gyárairól is beszélt az Autopronak adott interjújában Dale A. Martin, a a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Magyarország is új ágazatvezetőt kapott az Apollo Vredesteinnél. Átalakul a vállalat európai értékesítési szervezete. A vállalat jelentős terjeszkedésbe kezdett Európában, ezért döntöttek három új régiós vezető kinevezéséről. A növekedésben kulcsszerepet szánnak a Gyöngyöshalászon felépített magyar gyárnak is, az áprilisban átadott egység lesz felelős az európai piacok ellátásáért.

Bevétele növekedésére számít a Continental. A németországi központú autóipari beszállító és abroncsgyártó közölte, árbevétele az első fél évben 10 százalékkal, 22 milliárd euróra nőtt. A konszern ezért azt prognosztizálja, hogy az árbevétel az idén 500 millió euróval nagyobb lesz a korábban tervezettnél, és meghaladja a 44 milliárd eurót.

Szolgáltatók

A kormány az idén 2,05 milliárd forinttal támogatja – Budapestet nem számítva – a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedését, az összeg települési önkormányzatok közötti felosztását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tette közzé.

Elemzések

Felfelé módosította idei várakozásait a Mol az első félév eredményei alapján. Az olajtársaság 192,7 milliárd forint tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei második negyedévben, ami 22 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakának adatánál, és felülmúlja az elemzők által várt 177,9 milliárd forintot.

Trend

Teljes parkolóházakat automatizál a Bosch és a Daimler. Csak az okostelefonon kell jelezni, és magától életre kel a parkolóház – nagyjából így írható le, mire készül a beszállító és az autógyártó duója. A dolog szépséghibája, hogy még legalább két év, mire felhasználóközelbe kerül.

Techtogether

A kecskeméti KEFO Motorsport csapat is részt vett a Formula Student East-en. Az örkényi Euroring területén zajló versenyen szerzett tapasztalataikról az Autopronak is beszámoltak.

Gyártósor

Akár több tízezer forinttal is többet láthatnak számlájukon hónap végén a dolgozók, derült ki egy felmérésből a közelmúltban. Annak jártunk utána, valóban ekkorát nőttek-e a fizetések. Körkép a melósbérekről.

Kiemelt Partnereink