Elemzések Brutális leépítések jönnek az autóiparban

Brutális leépítések jönnek az autóiparban

autopro.hu/B.A. | 2019.12.04 11:42

Brutális leépítések jönnek az autóiparban

Összesen nyolcvanezer autóipari munkahely megszüntetését tervezik a közeljövőben világszerte. A legutóbbi leépítési hírek Németországból érkeztek, de az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság is alaposan érintett.

Hirdetés

A múlt héten a Daimler és az Audi csaknem 20 ezer munkahely megszüntetését közölte, ezzel a Bloomberg elemzése szerint, az idén már 80 ezer felett van a bejelentett leépítések száma az iparágban.

Hat százalékos gyártáscsökkenés

A legfrissebb bejelentések nagy része Németországból érkezett, de a korábbi bejelentések az Egyesült Államokat és az Egyesült Királyságot is érintették. A globális autógyártás 88,8 millióra csökkent, mely az IHS Markit elemzése szerint 6 százalékos éves visszaesés.

Jelentős átalakulás

A kínai autóeladások jelentős csökkenése, az ázsiai országban is elbocsátásokkal járt, de a technológiai változás is folyamatos kihívás elé állítja az iparágat – állapította meg hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Az elektromos autók, autómegosztók és önvezető technológia terjedése, mind a szektor jelentős átalakulását vonja magával, mely a munkaerőre is számottevő hatással van.

9500 állás

Az Audi német autógyártó múlt héten közölte, hogy 9500 állás felszámolására készül a hazai üzemeiben, Ingolstadtban és Neckarsulmban – számolt be az autopro.hu is. A leépítést 2025-ig hajtják végre a menedzsment és az üzemi tanács megállapodása alapján a "demográfiai görbe mentén".

Kevesebb menedzser

A Daimler november közepén közölte, hogy csaknem 10 százalékkal redukálják a menedzseri pozíciók számát, és az egyéb, személyi jellegű kifizetések is 300 millió euróval csökkennek – írta meg az autopro.hu.

Nyitókép: audi-mediacenter.com

Kiemelt Partnereink