Elemzések Benzinfogyasztási rekorddal zöldül Amerika?

Benzinfogyasztási rekorddal zöldül Amerika?

autopro.hu/B.B. | 2016.10.24 13:14

Benzinfogyasztási rekorddal zöldül Amerika?

Miközben a tengerentúli hatóságok több tucatnyi perben hivatkoznak a környezetvédelemre, 2007 óta soha nem fogyott annyi benzin egy hónap alatt, mint idén szeptemberben.

Hirdetés

Hiába terelnék a hatóságok az amerikai fogyasztókat az alternatív meghajtás felé, hiába növeli értékesítését az elektromos autókat gyártó Tesla, és – egyelőre – úgy látszik, hiába fizet a VW dollármilliárdokat a túlzott emisszió miatt, az amerikai autósok továbbra is a szénhidrogén-alapú hajtás mellett teszik le voksukat.

Legalábbis erre utal, hogy az autoblog.com beszámolója szerint idén szeptemberben rekordot döntött az USA benzin- és dízelfogyasztása: 2007 óta nem adtak el egy hónap alatt ennyi üzemanyagot a tengerentúlon. A mostani felhasználás 1,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt évek csak szeptember hónapjait tekintve a mostani felhasználás egyben abszolút rekordnak is számít. A benzinfelhasználással párhuzamosan a kitermelt kőolaj mennyisége is nőtt az USÁ-ban.

A benzinfelhasználás növekedését a nyári és nyár végi nyaralási szezon évek óta tartó zsugorodása, illetve az amerikai autópiac növekedésének megtorpanása ellenére sikerült elérni.

Kiemelt Partnereink