Elemzések A nők sokkal nyitottabbak az elektromos autózásra

A nők sokkal nyitottabbak az elektromos autózásra

autopro.hu/Sz.K. | 2017.07.10 15:30

A nők sokkal nyitottabbak az elektromos autózásra

A nők sokkal nyitottabbak a férfiaknál, ha elektromos autó vásárlásáról van szó, azonban kevésbé vannak képben arról, hogy hol tudják őket tölteni.

Hirdetés

A BuyaCar.co.uk felmérése szerint a legnagyobb kihívás, amivel az elektromos autózásnak szembe kell néznie, a nagy ár és a bizonytalanság a töltés folyamatáról.

A felmérés készítői 983 embert kérdeztek meg arról, hogy ha az elektromos autók ugyanannyiba kerülnének, mint benzines vagy dízeles társaik, vásárolnának-e inkább olyat. A válaszadók átlagosan 28%-a mondta, hogy igen, míg nőkre vetítve ez az arány 35,4%-ra volt.

A nők továbbá sokkal kisebb százalékban jelentik ki, hogy soha nem akarnak a jövőben elektromos autót venni. Náluk ez az érték 6% volt, míg a férfiaknál 13.

Arra a kérdésre, hogy tudják-e, hol tudják tölteni autóikat, átlagosan 29% válaszolta, hogy nem tudja, míg a nők 41%-a mondta ugyanezt.

Az oly sok mindenre jellemző férfiakénál nyitottabb női gondolkodás az elektromos autózás tekintetében sincs másképp – írta meg az am-online.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink