Elemzések A gazdagok speciális igényeire összpontosít az Aston Martin

A gazdagok speciális igényeire összpontosít az Aston Martin

autopro.hu/Sz.K. | 2018.12.09 05:00

A gazdagok speciális igényeire összpontosít az Aston Martin

A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, nekik személyre szabott, különleges autóra van igényük – vázolta a következő éveket az Aston Martin luxusautó gyártó vezérigazgatója.

Hirdetés

A brit autógyártó, melynek sportkocsijai a James Bond filmek kapcsán váltak híressé, idén 6400 autót szeretne legyártani, annak ellenére, hogy csökken a kínai kereslet, és a brexit hatásai miatti aggodalmak is hatással vannak a termelésre.

A vállalat azt tervezi, 2025-re 14 ezer autót gyárt évente, mely 2014-es eredményeihez képest négyszeres növekedés – mondta el Andy Palmer, vezérigazgató, hozzátéve, hogy a cég nyereséges is lesz.

2017-ben az Aston Martin 87 millió fontos (31,5 milliárd forintos) adózás előtti nyereséget produkált, ami az első nyeresége 2010 óta.

– A gazdagok egyre gazdagabbak lesznek, egyre személyre szabottabb autót akarnak – indokolta az eredményt Palmer. – Másfelől viszont a technológiák miatt az autóipar egyre kényelmesebbé válik.

A vezérigazgató elutasította azt a feltevést, miszerint a kulcsfontosságú piacokon lassulás volt. Az év mai napig tekintett időarányos részének eredményei szerint a vállalat 185%-os növekedést ért el az Egyesült Államokban, 133%-osat az ázsiai és csendes-óceáni régiókban, és 118%-ot pedig Kínában.

– A kiskereskedelem jelenleg nem képezi a vita tárgyát. Kína lassul, de nem a mi szegmensünkben – fejtette ki.

A vállalat bízik benne, hogy magasabb profitot ér el 2018-ban, mint tavaly.

– Ha az adózás előtti eredményre fókuszálunk, akkor nyilvánvalóan látjuk a növekedést. Ha kizárjuk az egyszeri költségeket, az elmúlt 12 hónap nagyon rendben van – mondta el Palmer.

Ez az érték több mint kétszeresére nőtt, 2017-ben 207 millió font volt adózás előtti eredménye.

A vállalat 2019 végén tervezi piacra dobni legújabb SUV-ját, mellyel a már meglévő Aston Martin ügyfeleket célozza meg, akiknek már van egy SUV a garázsukban.

Kiemelt Partnereink