Elemzések

Erős évkezdés, kitárták pénztárcájukat a spanyol vevők

11 százalékkal ugrott meg januárban Spanyolországban az új autók piaca, főleg az olcsóbb kocsiknak köszönhetően. A Seat erős szereplése nem újdonság, viszont van két meglepően sikeres gyártó.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.02.02. 09:35

Idén jóval több magyar vehet új autót, mint tavaly

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete közzétette az idei évre vonatkozó előrejelzését. 2017 első hónapja erős volt, és ha a további eladások is ilyen ütemben haladnak, idén minden bizonnyal sokan utazhatnak új járművekkel.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.02.01. 12:29

A szakszervezetek egyre kevésbé viccelnek – ez történt a 4. héten

Követ dobott az állóvízbe az Audi Hungária Független Szakszervezet, miután nem mutatkozott elmozdulás a munkáltatóval folytatott bértárgyalásokon. A mögöttünk lévő hét talán legfigyelemfelkeltőbb híre, hogy kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a motorgyár dolgozói. Legalább ennyire fontos a magyarországi Bosch bejelentése is. Összeszedtük megint a legfontosabbakat az elmúlt hét itthoni történéseiből.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.01.30. 06:29

Végletek: egyszerre pörög és zuhan a brit autóipar

Tizenhét éve nem készült annyi autó a szigetországban, mint tavaly, ám ha a beruházások negatív trendje továbbra is folytatódik, még ennél is többet kell várni egy újabb csúcsra.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.27. 12:30

Az okosautó, mint adatgyár – KPMG elemzés, 2. rész

A hálózatba kapcsolt, vagy épp autonóm járművek gigantikus adatmennyiséget generálnak, ezek feldolgozása lehetőséget, kihívást, újabb kérdéseket jelentenek. Mutatjuk, mire jutott ez esetben a KPMG elemzése.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.27. 08:50

A SUV az új kedvenc Európában

Eddigi egyik legjobb évét zárta Európa az új autó eladások tekintetében, és ezt a legújabb favoritnak, a SUV-nak köszönheti - derül ki az Európai Unióban tavaly regisztrált autók adataiból.

Szerző: autopro.hu/R.M. | 2017.01.25. 14:52

Az autóipar húzza a német tőzsdét

A bajorok ismét megnyerték az összehasonlítást a német tőzsdén jegyzett cégek körében, ám a dobogó legfelső fokán már osztozniuk kell. A VW sem panaszkodhat.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.25. 10:23

Patthelyzet, rekordév, 12 milliárdos beruházás – ez történt a 3. héten

Akadtak figyelemfelkeltő hírek a magyar járműiparból a mögöttünk lévő héten is: gondoljunk csak az Audi Hungaria és a szakszervezet közötti bértárgyalásokon kialakult patthelyzetre, az Opel tavalyi rekordjaira, vagy épp a Rába stratégiai beruházására. Lemaradt? Összefoglaljuk a lényeget.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.01.23. 12:30

Most minden kiderül: itt a KPMG éves autóipari elemzése – 1. rész

Immár tizenhetedik éve adja ki a globális autóipar helyzetéről és kilátásairól szóló éves elemzését a KPMG. Négy részben mutatjuk be, milyen következtetésekre jutottak az elemzők több száz autóipari cégvezető válaszai alapján.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.20. 10:31

Brexit: a nehezebb utat választják a britek

A hard brexit forgatókönyvét választja Nagy-Britannia, vagyis a tervek szerint teljesen elhagyja az Európai Uniót Theresa May szerint. Az egységes piac elhagyásának bejelentése a munkavállalóktól az autógyártókig szinte mindenkit érint.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2017.01.18. 11:00

Megkérdezték a magyar mérnököket: minden negyedik külföldre költözne

Egymásnak adják a kilincset a Magyarországról távozó mérnökök, és ha a helyzet fokozódik, három éven belül hatalmas problémát fog okozni a szakemberhiány. A Hays Hungary felmérése szerint a magyar szakembereknek a jobb anyagi juttatások és a szakmai fejlődés az elsődleges szempont, továbbá a nyugodtabb politikai légkör és a gyermekeik biztosabb jövője is a költözés felé billenti őket.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2017.01.18. 10:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink