Elemzések 121 036 forint, ennyi prémiumot kapnak a contisok – ez történt a 11. héten

121 036 forint, ennyi prémiumot kapnak a contisok – ez történt a 11. héten

Pardavi Mariann | 2019.03.18 11:39

121 036 forint, ennyi prémiumot kapnak a contisok – ez történt a 11. héten

Elégedett a 2018-as számokkal a Continental, meg is hálálja ezt a dolgozóinak, marad a TT Győrben, de nagy átszervezést lengetett be az Audi konszern, félmillió Vitaránál járnak Esztergomban. Összefoglaltuk az elmúlt hét legfontosabb járműipari eseményeit. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el a teljes cikket!

Hirdetés
  • Közölte éves eredményeit a győri Audi Hungaria, Achim Heinfling igazgató a sajtótájékoztatóján mondta el egyebek között azt, hogy nincs tervben a TT kifuttatása. Az év második felében kezdik gyártani a Q3 Sportbacket, míg az A3 Limousine gyártásának egy része Ingolstadtba kerül. Ugyanebben az időben az Audi AG is közzétette a 2018-as eredményeit.
  • A Hays közölte, hogy adatbázisában hogyan alakultak a tavalyi mérnöki fizetések és mi várható 2019-ben.
  • INTERJÚ: – A fiatalokat négy szakterületen képezzük: ipari gépész, gépgyártástechnológiai technikus, gépi forgácsoló és CNC gépkezelő szakmákban. A gyakorlati képzésben a hagyományos kézi megmunkálástól az egyetemes forgácsológépeken át a legkorszerűbb CNC vezérlésű szerszámgépek állnak rendelkezésre, jelenleg 83 tanulószerződéssel rendelkezünk, beleértve a felnőttképzésben részvevőket is – közölte portálunkkal a Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Büttner Tamás.
  • A Hajdunál a bérek növekedésével az egy főre eső személyi jellegű költségek közel megduplázódtak az évek során. A legnagyobb bérfejlesztés százalékosan a fizikai dolgozóknál, a képzett szakmunkásoknál valósult meg, de minden területen kétszámjegyű volt az emelkedés.
  • Jutalmat ad a Continental a dolgozóinak, a magyar munkavállalók prémiumait is közölte a vállalat.
  • A nagycsaládosoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam a legalább hétüléses, új gépkocsi vásárlásához. A Duna Autó összegyűjtötte a lehetséges típusokat.
  • INTERJÚ: – A szakmérnökök és az operátorok toborzása már zajlik. Naponta kétezer ember jár el Komáromból dolgozni. Kulcskérdés, hogy versenyképesek legyenek az itteni bérek, hogy ne érje meg akár hosszabb utazást is vállalva máshol munkát keresni. A város felelőssége pedig az, hogy egy ilyen léptékű beruházáshoz megfelelő hátteret biztosítson – közölte az SK Innovation akkumulátorgyártó beruházása kapcsán Molnár Attila, Komárom polgármestere.
  • Termelő vállalkozások befogadására alkalmas ipari létesítmény épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.
  • Bérmegállpodással ért véget a kipufogó öntvényeket készítő, kínai Wescast Hungary Autóipari Zrt. 1200 fős oroszlányi üzemében.
  • Az ipari karbantartással foglalkozó Leadec Kft. 150 dolgozóval növelte alkalmazottainak számát.
  • Elkezdődhet a BMW-nek is helyet adó debreceni észak-nyugati gazdasági övezet infrastruktúrájának kialakítása.
  • Legördült a félmilliomodik Vitara a Magyar Suzuki Zrt. gyártósoráról.
  • Március 15-én a magyar forradalmat és szabadságharcot ünnepeltük. Manapság egyre gyakrabban hangzik el, hogy az autóiparban is forradalom zajlik. Olyan robbanásszerű változást kell érteni ez alatt, melyek az ipar 4.0, a digitalizáció, az automatizáció, a big data vagy a robotika köré épülnek. Vajon kit fogunk újra a Galamb-Farkas tervezőpárossal együtt említeni? Vannak ígéretes reménységek, autóipari start upokból szemezgettünk.
  • Integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzés kezdődött a Széchenyi István Egyetemen. Már önmagában az első évfolyam is nagyon különleges, hiszen most azok is iskolapadba ülnek és diplomát szereznek, akik később oktatóként is vinni fogják a szakirányú továbbképzést. Közöttük van Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző.
  • Március 12. óta tart a sztrájk a rácalmási gumiabroncs gyárban, azonban a vállalat közlése szerint a munkabeszüntetés nem rengette meg a Hankook termelését.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink