Beszállítók Újabb tragédia a Takata miatt

Újabb tragédia a Takata miatt

autopro.hu/B.B. | 2016.10.21 10:59

Újabb tragédia a Takata miatt

Az Egyesült Államokban a beszállító hibás légzsákjai miatti tizenegyedik halálos baleset egy Hondával történt.

Hirdetés

Ismét ölt a Takata légzsákja. Ezúttal a Honda egy USA-beli, 2001-es Civic példányával történt tragédia. A kaliforniai balesetben egy ötvenéves nő vesztette életét. Az érintett autó tulajdonosát a Honda közlése szerint húsznál is többször (legelőször 2008-ban) értesítették a lehetséges veszélyről és a szükséges visszahívásról, azonban a kocsit nem vitték javításra.

A komoly veszélyre az NHTSA is figyelmeztette a gépkocsik használóit. A közlekedésbiztonsági szervezet szerint a 2001-2003-as évjáratú Honda Civicek esetében egy esetleges ütközés során ötven százaléknál is nagyobb annak az esélye, hogy a légzsákaktiváló-töltet túlzott erővel lép működésbe, írja az Automotive News.

A mostani az Egyesült Államokban a tizenegyedik, Takata miatt történt halálos baleset. Miközben a legnagyobb gyártók mindegyike érintett a több tízmillió alkatrész cseréjének folyamatában, eddig csak Honda és Ford modellekkel történt hasonló, végzetes kimenetű eset.

Bár sajnos viszonylag nagyobb esély volt arra, hogy történik még baleset a légzsákok miatt, a mostani alkalom különösen rosszul jön a már a fizetésképtelenség bejelentését fontolgató beszállítónak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink