Beszállítók Újabb tragédia: Ausztráliába is elért a Takata hibája

Újabb tragédia: Ausztráliába is elért a Takata hibája

autopro.hu/B.B. | 2017.07.31 15:00

Újabb tragédia: Ausztráliába is elért a Takata hibája

Egyre több jel utal arra, hogy ismét ölt a japán beszállító légzsákja, ezúttal egy 2007-es Honda CR-V-vel történt végzetes baleset. Az ausztrál férfi lehet a botrány tizennyolcadik áldozata.

Hirdetés

Hiába az autóipar történelmének legnagyobb visszahívása, úgy látszik, sosem múlik el a Takata-botrány jelentette veszély. A napokban Sydneyben történt végzetes baleset, mely nagyban hasonlít az eddigi Takata-szerencsétlenségekre.

Bár a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a 2007-es Honda CR-V a japán cég légzsákjaival volt ellátva, a Honda Australia első emberének nyilatkozata eloszlatja a kérdőjeleket. Stephen Collins az autonews.com szerint közölte, a jármű érintett volt a világszerte elrendelt visszahívásban.

Az eset után ismét fókuszba kerültek a Takata ausztráliai visszahívásai, a kontinens fogyasztóvédelmi bizottsága máris konkrét válaszokat vár az autógyártótól és hatóságoktól, pontosan hogyan tájékoztatták a tulajdonosokat a kényszerjavításról. A százmillió visszahívott autóból nagyjából 2,3 millió fut Ausztrália útjain, azt azonban pontosan nem tudni, hogy ezek közül hány esett már át az alkatrészcserén.

A Takata a közelmúltban jelentett csődöt, valamint szintén nemrég derült ki, hogy az amerikai Key Safety Systems 1,4 milliárd dollárért felvásárolja a japán beszállítót.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink