Beszállítók Újabb divízióval bővül a Schaeffler

Újabb divízióval bővül a Schaeffler

autopro.hu/B.B. | 2017.10.10 09:24

Újabb divízióval bővül a Schaeffler

A beszállítócsoport vezetésében 2018-tól az autóipari aftermarket is képviselteti magát, ezzel a Schaeffler felértékeli a javítási és pótalkatrészekért felelős területet.

Hirdetés

2018 január elsejével önálló irányítással bíró osztállyá emeli a Schaeffer az eddigi autóipari aftermarket-szolgáltatásokért felelős üzletágat, külön divízióvá léptetve elő azt. A jövőben a beszállítócsoport így az ipari és az autóipari OEM mellett az autóipari aftermarket divízióval folytatja a munkát.

Az új egység élére az 55 éves Michael Söding került, aki az átszervezés miatt januártól az igazgatótanácsban is helyet kap. Söding jól ismeri a területet, hiszen 2009 óta az autóipari aftermarket, vagyis az értékesítés utáni termék- és szolgáltatástámogatásért felelős terület első embere.

Az új vállalati egység központja a Frankfurt melletti Langenben lesz. A két másik divízió központja nem változik, mint ahogy a Schaeffler-csoport irányításának helyszíne is Herzogenaurach marad.

A Schaeffler-csoport vezetője, Klaus Rosenfeld az átalakításról elmondta, az a vállalat fenntarthatóságának és ügyfélorientált felfogásmódjának megerősítését szolgálta. A lépéssel nem csak a globális autóipari aftermarket-üzletág kap még stabilabb lábakat, hanem a vállalati struktúra is egyszerűsödik, gyorsabbá téve a döntéshozatalt.

Kiemelt Partnereink