Beszállítók Új üzem- és új logisztikai csarnokot épít az LUK Savaria

Új üzem- és új logisztikai csarnokot épít az LUK Savaria

autopro.hu/W.A. | 2017.08.11 10:34

Új üzem- és új logisztikai csarnokot épít az LUK Savaria

A megnövekedett termelési igények miatt új csarnokrészt alakítanak ki 2018 közepéig Szombathelyen. A tervezett 3500 négyzetméteren szerszám-, célgép-, és ívrugógyártás kap majd helyet. Emellett 2019-re egy új logisztikai csarnokot is átadnak, és egy 1000 férőhelyes parkolót is építenek.

Hirdetés

Az elmúlt évek piaci igényeket követő fejlesztései a munkavállalói létszámot is emelték az LUK Savaria Kft.-nél. Ezzel együtt viszont új igények, szükségletek is felléptek, többek között szükségessé vált a parkolóhelyek és szociális feltételek bővítése, fejlesztése, melyekre reagálva a vállalat az első ütemben a parkolási problémák megoldását tűzte ki célul 2017-ben- áll a társaság sajtóközleményében. Ezzel a megoldással nem csak a jelenlegi munkavállalók helyzete fog javulni, de az új kollégák számára is vonzó környezetet alakítanak ki- írják.

Az Luk Savaria a szomszédos terület megvásárlásával egy közel 35 ezer négyzetméteres földterületet fog parkolási célokra, busz és forgalmi célokra kialakítani. Az első ütemet 2017 végéig, a második ütemet pedig 2018 közepéig valósítják meg. A teljes fejlesztés után megközelítőleg 950 új parkolóhelyet vehetnek majd igénybe az LuK Savaria munkavállalói, amely a parkolási helyzetet és a műszakváltási forgalmat is jelentős mértékben javítani fogja.

A megnövekedett termelési igények miatt új csarnokrész kialakítása is napirendre került Szombathelyen. 2018 közepéig egy 3500 négyzetméteres csarnoképülettel fog kiegészülni az LuK Savaria területe. A csarnokban szerszám-, célgép-, és ívrugógyártást fognak végezni.

Az épülethez tartozó öltözők 900 személy befogadására lesznek alkalmasak, ezek egy, a csarnokot körülölelő, háromszintes fejépületben valósulnak meg. Itt 2600 négyzetméteren irodák, szociális és kiszolgáló, valamint oktató részeket is kialakítanak.

A logisztikai feladatok mennyisége és a forgalom növekedése megköveteli a logisztikai felületek növelését is. Ezért a biztonságos és megfelelő munkakörülmények biztosításához 2019-re egy új logisztikai csarnokot is építenek, ahol 5600 négyzetméter alapterületen árukiküldés - rámpákkal, polcrendszerű raktározással - 1300 négyzetméter területen pedig öltözőhelyiségek megvalósítása a terv. Ezen túlmenően a munkavállalók részére egy 1100 négyzetméteres étkezőhelyiséget is létrehoznak, amely 300 főre kialakított főzőkonyhával együtt áll majd rendelkezésre, és biztosítja az étkeztetést több műszakban.

Kiemelt Partnereink