Beszállítók Új önvezető rendszeren dolgozik a Magna

Új önvezető rendszeren dolgozik a Magna

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.03 06:37

Új önvezető rendszeren dolgozik a Magna

A Magna autóipari beszállító nyilvánosságra hozta, hogy olyan rendszert fejleszt, amit autógyártók használhatnak, hogy járműveiket önvezetővé tegyék anélkül, hogy ormótlan szenzorokat szerelnének autóik tetejére.

Hirdetés

A Magna egy a legnagyobb autóipari beszállítók közül, amelyek az autógyártóknak segítve önvezető technológiát kínálnak a jövő autóihoz.

A társaság tájékoztatása szerint Max4 rendszere azért készült, hogy a négyes szintű, teljesen önvezető technológiáig bezárólag kamerákat, lidarokat, ultraszónikus szenzorokat és számítógépes rendszereket integráljon az autókba. A Magna rendszere nem használ ormótlan szenzorokat, amik az utasoktól vennék el a helyet.

A Magna alkatrészei közel gyártáskészek.

A vállalat közölte azt is, Max4 rendszere úgy lett tervezve, hogy a sofőrök egy gomb megnyomásával be tudják kapcsolni az önvezető funkciót, és ki tudják kapcsolni azt, ha a fékre lépnek, vagy újra megnyomják a gombot.

A Magna a Frankfurti Autószalonon mutatja be Max4 rendszerét, ami a terveik szerint működés közben is látható lesz.

A Magna önvezető technológiát fejleszt és gyárt az autógyártók számára, már a 2000-es évek eleje óta.

Legutóbb hármas szintű önvezető technológiát használt 300 mérföldes tesztvezetésén az Egyesült Államok és Kanada határán, amiben a jármű az út 92%-án önvezető módban haladt.

Kiemelt Partnereink