Beszállítók Új leányvállalattal küzd a klímaváltozás ellen a Bosch

Új leányvállalattal küzd a klímaváltozás ellen a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2020.07.14 04:23

Új leányvállalattal küzd a klímaváltozás ellen a Bosch

Fotó: Bosch

Sikeresen, jó eredményeket elérve küzd a Bosch a klímaváltozás ellen. A német vállalatnál azt vallják, hogy a klímaváltozás mértékének csökkentése az egész társadalom harca, ezért Bosch Climate Solutions néven új leányvállalatot indítanak, ezzel segítve más cégeket a szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésében. Van mit megosztania a Boschnak másokkal, hiszen a cég az idei évben eléri a klímasemlegességet.

Hirdetés

A Bosch eddig is komolyan vette a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezt a beszállító eredményei is bizonyítják: 2019-re a cég összes németországi egysége klímasemlegessé vált, a cél pedig 2020-ra az, hogy globálisan is nullára redukálják a karbonlábnyomukat. Ez összesen négyszáznál is több klímasemleges üzemet jelent majd globálisan. A klímaváltozás elleni küzdelem jegyében a Bosch egy új leányvállalatot alapított – írja a vállalat közleménye.

A Bosch Climate Solutions névre hallgató új vállalat célja, hogy a Bosch megoszthassa a területen szerzett tapasztalatait a gyáripar más vállalataival, ezzel jobbá téve a bolygót. Ahogyan Dr. Volkmar Denner, a Bosch vezetője is elmondta, a klímaváltozás az egész társadalmat érintő probléma, így az ellene való küzdelem közös ügy.

Érdemben kevesen tesznek a klímaváltozás ellen

A Bosch új vállalatának megalapítása azért is fontos, mert egy olyan nagyvállalat tud így segíteni a többieknek, aki jó eredményeket tud felmutatni a területen. Egy tavalyi felmérés szerint a német vállalatok 77 százaléka elsődleges feladatának tarja az ökológiai lábnyomának csökkentését, ugyanakkor csak 16 százalékuk hajtott végre konkrét intézkedéseket a klímasemlegesség elérésének érdekében.

Amennyiben a Bosch idén tartani tudja tervét, akkor az első nagyvállalat lesz, ami globálisan klímasemleges módon működik, ezért tovább folytatva a klímaváltozás elleni harcot, másoknak is segítenek majd – áll a közleményben.

Technikailag megvalósíthatóvá, üzletileg életképessé akarjuk tenni a klímaváltozás elleni küzdelmet – fogalmazott Volkmar Denner.

Gyors megoldások

A Bosch szakértői négy héten belül összeállítják a az adott vállalat számára legjobbnak tűnő megoldások tervezetét, és három hónapon belül kész klímavédelmi koncepciót tudnak ajánlani a hozzájuk forduló cégeknek. Ehhez ezernél is több projektből nyert tapasztalattal járulnak hozzá a német cég szakemberei. A 2019-es évben a Bosch 210 ezer megawattal csökkentette az energiafelhasználását, ez 65 ezer német háztartás éves szükséglete. A vállalat 2030-ra 1,7 terrawattal kívánja csökkenteni a felhasználását.

Fontos kiemelni, hogy a károsanyag-kibocsátás csökkentése anyagilag is megéri a vállalatoknak, a Bosch is olyan megoldásokat alkalmaz illetve kínál, amik anyagilag is hatékonyak.

Innovációkkal a környezetbarát működésért

Az energiamegtakarítást és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését komoly mértékben segítik az Ipar 4.0-án alapuló technológiák, a Bosch számos ilyen megoldást használ, jelenleg pedig már száznál is több Bosch-üzem csatlakozott a cég belső hálózatára. A homborgi üzem az egyik zászlóshajója az Ipar 4.0-projektnek, itt két év alatt tíz százalékkal csökkent a károsanyag-kibocsátás.

Az egyes gyártósorok, gépek és üzemek működéséből származó adatok elemzésével a vállalat nagyban tudja növelni a hatékonyságát, és egyben csökkenteni az ökológiai lábnyomát, éppen ezért a hálózatba kapcsolódás és az Ipar 4.0 nagyon fontos eleme a Bosch környezetvédelmi stratégiájának.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink