Beszállítók Új helyre költözik a thyssenkrupp budapesti kompetenciaközpontja

Új helyre költözik a thyssenkrupp budapesti kompetenciaközpontja

autopro.hu | 2019.09.11 14:17

Új helyre költözik a thyssenkrupp budapesti kompetenciaközpontja

Nagyobb fejlesztőlaborok és agile software development fejlesztőkörnyezet áll majd a cég elektromos és elektronikus terülten dolgozó munkatársainak rendelkezésére.

Hirdetés

A folyamatos bővülés miatt kinőtte, ezért nagyobb telephelyre, a dél-budai, 11. kerületben található South Buda Business Parkba költözik a thyssenkrupp budapesti, a vállalaton belül is egyedülálló E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja.

„Okos” elektromechanikus kormányszervó

A csaknem 900, magasan képzett mérnököt foglalkoztató autóipari fejlesztőközpontot 20 évvel ezelőtt alapította a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy magyar ötlet megvalósítására. A fejlesztés során „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztettek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek.

A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon.

Több hónapon át tart majd a költözés

„Jelentős mérföldkő ez a változás az életünkben: amikor Magyarországra érkeztem, a fejlesztőközpontban alig negyvenen voltunk, ma pedig kilencszáz mérnök kollégánk van Budapesten, akiknek a munkájára különösen büszke vagyok”– fogalmazott Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

A költözködés több lépcsőben, több hónapon át tart majd, legnehezebb feladatnak a laborok felépítése ígérkezik. A csaknem harmadával nagyobb környezetet úgy alakítják ki, hogy az támogassa az itt alkalmazott agile software development megközelítést, és még hatékonyabbá tegye a munkatársak együttműködését.

Motoralkatrész gyár épül majd Pécsett

A thyssenkrupp a legintenzívebb ipari és technológiai befektető Magyarországon. Az E/E kompetencia központ mellett a vállalat gyártással és összeszereléssel is foglalkozik hazánkban: Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készítenek. Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtetnek, és még az idén megkezdik a mintegy 17 milliárd forintos zöldmezős beruházással létrejövő motoralkatrész gyár építését Pécsett.

thyssenkrupp Components Technology

A thyssenkrupp az autóipar és az erőgépipar számára világszerte mintegy 34 ezer munkatárssal készít hightech komponenseket. Az autóiparban a termékpaletta a vezérműtengelyektől, hengerfejelemektől az integrált vezérműtengelyeken, kormány- és lengéscsillapító rendszereken át a rugókig és stabilizátorokig, valamint a futómű-összeszerelésig terjed. Ipari területen a thyssenkrupp erőgépekhez és szélerőművekhez szállít komponenseket, valamint számos alkalmazást biztosít általános gépgyártáshoz. A Components Technology üzleti terület a 2018/2019 üzleti évben világszerte mintegy 2 500 milliárd forintnyi árbevételt ért el.

Kiemelt Partnereink