Beszállítók Új HFC megoldás a Pramettől (x)

Új HFC megoldás a Pramettől (x)

autopro.hu | 2014.05.27 15:10

Új HFC megoldás a Pramettől (x)

2014. április 1-jén ismét új termékekkel bővült a Pramet palettája, melyek közül a legfontosabb a legújabb technológiával készülő PENTA HF szerszám. Ez az új, axiális pozitív szerszám többek között nagy előtolású marást tesz lehetővé. Megnevezése: „öt él”, is fő tulajdonságát hangsúlyozza, hiszen ez egy forgatható lapka.

Hirdetés

A magas előtolású forgácsolás jelentősen nagyobb megmunkálási termelékenységet tesz lehetővé az eddigi standard szerszámokhoz viszonyítva, ráadásul hosszú túlnyúláskor optimális terhelést biztosít a tengelyen. A PENTA HF szerszám új irányvonala pontosan ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik: igen sokszínű szerszám, szinte végtelen felhasználási területtel. Használható homlokmarásra, adott szögben forgó marófejként, hélikus interpoláció esetén, horonymarásra vagy akár mélyítő marásra is.

A Penta HF/marószerszám átmenő hűtéssel 42-100mm-es átmérővel feltűzhető kivitelben, és 32 és 50mm közötti átmérővel szármaróként is elérhető. A szerszám nikkel borítása magasabb fokú ellenállást biztosít a korrózióval szemben, csökkenti az abrazív kopást, ill. alacsony súrlódási ellenállást tesz lehetővé. Ahogy már említettük, a forgatható forgácsoló lapkának öt éle van és az megmunkált anyagok tekintetében széles alapanyag választékban elérhető, beleértve az ISO M és S anyagok alkalmazására optimalizált alapanyagokat is. Általánosságban véve kijelenthetjük, hogy minden területen használható, kivéve az ISO N anyagokat. Az eddigi Pramet kínálat logikus kiegészítője ez a lapka, hiszen a leghatékonyabb megoldások szintjét helyezi még magasabbra. Megfelelően egészíti ki a már jól ismert top terméket, a ZD09/12 szerszámokat (ap max. 1,6mm; négy élű verzió). Ezenkívül, az ezidáig kizárólag negatív geometriával kínált termékeket immár sokkal szélesebb választékban kínáljuk vevőinknek, ezáltal is bővítve választási lehetőségüket pozitív és negatív geometria között.

Az új PENTA HF szerszámon kívül az alábbi, új fejlesztésű termékeket mutatta be a Pramet április 1-jén:

  • PENTA HD szerszám nehéz nagyoláshoz, amit csak a marógép ereje korlátoz;
  • SMORC másolómaró szerszám kör alakú forgatható lapkával nagyoláshoz;
  • L2-SZP gömbvégű, kétélű szerszám másolómaráshoz
  • ECON HN nagy termelékenységű maró szerszám öntöttvas megmunkálásához;
  • MULTISIDE XP szerszám egyedi befogó rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy a csavart ne kelljen kivenni a vágótestből;
  • MULTISIDE AD szerszám ISO S anyagcsoport marásához;
  • MULTISIDE SC / SD szerszám hőálló és tűzálló ötvözetekhez.

Az összes új terméket megtekintheti a gyártó honlapján elérhető új PRAMET Termékkatalógusban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink