Beszállítók Túlszárnyalta a várakozásokat a Taiwan Semiconductor profitja

Túlszárnyalta a várakozásokat a Taiwan Semiconductor profitja

MTI | 2021.01.14 11:19

Túlszárnyalta a várakozásokat a Taiwan Semiconductor profitja

Fotó: facebook.com/MyTSMC

Rekordszintre emelkedett a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártójának profitja a tavalyi utolsó negyedévben: adózott eredménye 23 százalékkal 142,8 milliárd tajvani dollárra (5,10 milliárd dollár) nőtt.

Hirdetés

Elemzők némileg alacsonyabb növekedésre, 135,4 milliárd tajvani dollár adózott eredményre számítottak.

A TSMC bevétele 22 százalékkal, 12,68 milliárd dollárra emelkedett, a cég 12,4-12,7 milliárd dollár közötti bevételre számított a negyedévre.

A chipgyártás egyike annak a kevés iparágnak, amelynek hasznot hozott az egész világot letaroló koronavírus-járvány. Az otthonaikba kényszerülő emberek közül ugyanis sokkal többen vásároltak prémium kategóriás számítástechnikai eszközöket, a vállalatok pedig igyekeztek nagyobb sávszélességet biztosítani a távmunkában dolgozók számára.

A TSMC korszerű lapkáit használják az olyan csúcstechnológiát képviselő okostelefonokban, mint például az Apple legújabb modellje, az 5G képes iPhone 12, de grafikus chipeket és mesterséges intelligenciát kiszolgáló chipeket is gyárt a vállalat.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, szerdán hozta nyilvánosságra a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség, a SIA, hogy a legfrissebb adatok szerint novemberben 39,4 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami március óta a legtöbb, 7 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink