Beszállítók Történelmi profilváltás jöhet a thyssenkruppnál

Történelmi profilváltás jöhet a thyssenkruppnál

autopro.hu/P.B. | 2020.05.21 10:17

Történelmi profilváltás jöhet a thyssenkruppnál

Martina Merz, a thyssenkrupp vezérigazgatója | Fotó: thyssenkrupp Media

Martina Merz hosszasan beszélt a vállalat jövőjéről, úgy fogalmazott, hogy semmi sem lehetetlen, és számos opció áll a thyssenkrupp rendelkezésére a folytatást illetően. Egy lehetséges variáció lehet a profilváltás és az acélipari érdekeltség eladása, ami történelmi váltás lenne a cég életében.

Hirdetés

Merz szerint a koronavírus-járvány új lehetőségeket nyitott meg a thyssenkrupp előtt, ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a jelenleg válság miatt minden opcióval óvatosan kell bánni, mert a felvásárlások és az akvizíciók piaca szinte teljesen halott.

Mint fogalmazott, rengeteg hosszú távú megoldás áll a thyssenkrupp rendelkezésére, a konszolidáció minden lehetséges formáját megvizsgálják, akár az acélipari érdekeltségek eladását és a profilváltást is.

Nehéz idők járnak a cégnél

A thyssenkrupp eladásai alapján a második legnagyobb acélipari szereplő Európában, ám az utóbbi időszakban több nehézség is sújtotta a céget, nehéz anyagi helyzetbe került a beszállító. Ezért adták el korábban a liftüzletágat, de az sem jelentett megváltást.

A Reuters információi szerint a Tata Steel, a svéd SSAB és kínai Baoshan Iron & Steel vállalatok is felmerültek a thyssenkrupp lehetséges partnerei között.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink