Beszállítók Stratégiai partner lett a Rába és a győri egyetem

Stratégiai partner lett a Rába és a győri egyetem

autopro.hu | 2022.02.07 16:23

Stratégiai partner lett a Rába és a győri egyetem

Fotó: Facebook/RabaCsoport

A járműipari szektor szakember-utánpótlásának elősegítésére, közös kutatás-fejlesztési program kialakítására, valamint innovációs és oktatási tevékenységük közös támogatására írt alá stratégiai keretmegállapodást a Rába Csoport és a Széchenyi István Egyetem a Vállalat központjában található Technológiai Centrumban. A duális képzés megteremtésén és a tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást az egyetemi és üzleti élet egyéb területein is.

Hirdetés

A Rába stratégiájának meghatározó eleme a kutatás-fejlesztési tevékenység, az új termékek kifejlesztése a koncepciótól a mintagyártáson keresztül a szükséges tesztek elvégzéséig. A Rába Csoport regionális és nemzetközi versenyképességének növelése, a termékfejlesztés terén jelentkező valós piaci igényeinek kiszolgálása, valamint a Széchenyi István Egyetemmel közös tudományos munka érdekében mindkét fél elkötelezett a közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítása mellett.

A Széchenyi István Egyetem az elmúlt időszakban jelentős vállalati, ipari kapcsolatokat épített ki, amelyek középpontjában a hallgatók szakmai gyakorlata, a gyakorlatorientált képzés és a vállalatokkal közös kutatások állnak. Mindezek még értékesebbé teszik az intézményben szerzett diplomát. Mind a Rába Csoport, mind a Széchenyi István Egyetem elkötelezett a duális képzési rendszer megteremtése és olyan szakmai gyakorlati képzés mellett, melynek célja a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen, munkakörben az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolása, a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciák munkafolyamatokban történő fejlesztése, az anyag-eszköz-technológia ismeretek és gyakorlati jártasságok, valamint a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatok és együttműködés, a feladatmegoldásokban az értékelő és önértékelő magatartás, az innovációs készség fejlesztése.

Kézzel fogható szaktudás

A létrejött stratégiai együttműködés közelebb hozhatja egymáshoz az elméletet és a gyakorlatot a felsőfokú képzésben, erősítheti az ipar és egyetem közötti tudástranszfert, szélesebb látókört biztosítva a képzésben részt vevő fiataloknak és segítve a pályakezdő szakemberek gyors beilleszkedését a munka világába. Győr város és régiója ma az ország egyik vezető járműipari központja, amit a Rába nem csupán munkahelyek biztosításával, hanem a szakmai tudásbázis folyamatos fejlesztésével is támogat. Felelős vállalatként a Rába céljai között szerepel a tudásalapú társadalom előmozdítása, a felnövekvő generáció támogatása. A RÁBA Nyrt. a szakember-utánpótlás megteremtése és képzése érdekében az üzleti-tudományos szegmensen túl anyagilag is támogatja az egyetemi szervezésű hallgatói programokat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink