Beszállítók Részleges leállás a Bosch hatvani gyárában

Részleges leállás a Bosch hatvani gyárában

autopro.hu | 2020.03.23 04:20

Részleges leállás a Bosch hatvani gyárában

Fotó: Twitter/BoschPress

A koronavírus-járvány a magyarországi Bosch-t sem kerüli el, habár magyarországi telephelyei közül eddig csupán a hatvani gyárban kellett átmenetileg csökkenteni a termelést. Itt kollektív szabadságkiadással és az éves munkaidőkereten belüli munkaóra áthelyezéssel kívánja megoldani a részleges leállást a beszállító.

Hirdetés

A magyarországi Bosch csoport közleménye szerint a beszállító „a partnereivel, munkavállalóinak képviselőivel közösen értékelte a helyzetet, valamint az üzleti tevékenység folytonosságának lehetőségét, egyetértve abban, hogy kollégáink egészsége és biztonsága a legfontosabb. Az előttünk álló nehéz feladat megoldásához a kiemelten fontos prioritások érzékeny egyensúlyára van szükség. Védenünk kell munkavállalóink egészségét és egyúttal biztosítani a folyamatos üzletmenetet, hogy mindent megtegyünk a gazdaság működőképességének fenntartásáért, a munkahelyek megőrzéséért.”

A járvány a beszállító működését is érinti, ebből kifolyólag a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárban március 21. óta átmeneti időszakra fokozatosan csökkentik a termelést. A részleges leállást a Bosch kollektív szabadságkiadással és az éves munkaidőkereten belüli munkaóra áthelyezéssel szándékozza megoldani.

A többi telephelyet még nem érinti a leállás

A többi magyarországi telephelyen, ahol a munkafolyamatokat távolról is végezni tudják a kollégák, ott az otthoni munkavégzést biztosítjuk. A magyarországi Bosch csoport többi termelő kapacitása egyelőre változatlanul működik. A vállalatnál naponta elemzik a beérkező híreket, megelőző intézkedésekről döntenek és felelős, hiteles tájékoztatást nyújtanak a munkavállalóknak.

A beszállító közleménye szerint, a telephelyeken minden hatósági rendelkezést követ a vállalat és tovább szigorította a belépés szabályait is. Csak azok a Bosch alkalmazottak mehetnek be a lokációkra, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a munkavégzéshez, akik tünetmentesek, illetve akiknél a fertőzés terjedésének szempontjából nincs azonosítható kockázati tényező. A hét minden munkanapján elérhető üzemorvosi szolgálatot biztosítanak, fokozottan ügyelnek a munkahelyek tisztaságára. Az intézkedések telephelyenként eltérőek lehetnek és a járványügyi helyzet függvényében folyamatosan változhatnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink