Beszállítók Örültek a Nvidia számainak a befektetők

Örültek a Nvidia számainak a befektetők

autopro.hu/B.A. | 2019.08.19 05:00

Örültek a Nvidia számainak a befektetők

A vállalat minden soron a vártnál jobb eredményt közölt a július 28-án zárult három hónapjáról, ami a cég 2020-as pénzügyi évének második negyedéve.

Hirdetés

A felülteljesítésnek köszönhetően a cég részvényeinek árfolyama 7 százalékot emelkedtek. Az érintett időszakban a vállalat 2,58 milliárd dollár árbevételt generált, ami ugyan 17 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, azonban a 2,54 milliárdos elemzői konszenzusnál magasabb lett – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Együttműködés a Volvo csoporttal

Az Nvidia járműipari szegmensével kapcsolatban megállapította a gyorsjelentés, hogy a haszonjárműveket gyártó Volvo csoport a cég autonóm vezetési platformját használja majd a jövőben. Az Nvidia adatközpontjait használják majd a szimulációkhoz és az önvezető funkciókhoz. Teherfuvarozási, hulladékkezelési, tömegközlekedési, építőipari, bányászati, erdőgazdálkodási és egyéb célokra akarja a Volvo csoport a technológiát használni.

Kevesebb bevételre számítanak

A cég legnagyobb árbevételt termelő szegmense, a játéküzletág 27 százalékkal csökkent éves alapon, míg az adatközpontokat kiszolgáltó részleg bevételei 14 százalékkal csökkentek éves alapon. A harmadik negyedévre vonatkozóan 2,9 milliárdos bevételt vár a vezetőség, ami 9 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál és a 2,97 milliárdos elemzői konszenzust is alulmúlja kissé. A költségeket viszont a vártnál jobban tudta csökkenteni a cég, ami bizakodásra ad okot. Az egy részvényre jutó profit 1,24 dollár lett részvényenként, a várt 1,15 dollár helyett. Ez 35 százalékkal magasabb éves összehasonlításban.

Nyitókép: instagram.com/nvidia/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink