Beszállítók Óriási befektetést hirdetett a Denso

Óriási befektetést hirdetett a Denso

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.18 09:30

Óriási befektetést hirdetett a Denso

A japán beszállító egymilliárd dollárból bővíti egyik amerikai gyárát, hogy ott gyártson alkatrészeket elektromos, összekapcsolt és önvezető autók számára. A maryvillei üzem már most is jópár autógyártót szolgál ki.

Hirdetés

A kibővített üzem így egyikévé válik Észak-Amerika legnagyobb autóipari alkatrészbeszállítói telephelyeinek, ráadásul pont azokban az időkben, amikor az önvezető és összekapcsolt funkciókkal ellátott elektromos járművek nagy tömegben kerülnek a piacra. Az új gyártósorokon radarérzékelők és adatvezérlő egységek készülnek majd, ezek teszik lehetővé a mozgó járművek internetkapcsolatát. Az ilyen rendszerek segítségével az autógyártók minden fizikai kapcsolat nélkül továbbíthatnak szoftverfrissítéseket a járműveknek. Persze mindez egyre kevésvé újdonság, a technológia már a közeljövőben a kocsik alapfelszereltségének része lesz.

– Úgy pozícionáljuk magunkat, hogy biztosítsuk, hogy hozzájárulunk a társadalom fejlődéséhez azzal, hogy nullára csökkentjük a balesetek számát és csak minimális hatást gyakorlunk a környezetre – mondta el Bill Foy, a Denso International America mérnöki munkáért felelős igazgatója.

A maryville-i befektetés nagyjából 1000 új munkahelyet hoz létre.

A Toyota a Denso 38,1 százalékát birtokolja, ennek ellenére a beszállító észak-amerikai jövedelmének szűk kétharmada nem a Toyotától, hanem más autógyártóktól származik.

Míg a vállalat elektromos és hibrid autók alkatrészeibe fektet, nem temeti a belső égésű motorokat sem, hiszen ezek Foy szerint legalább 2040-ig jelen lesznek az utakon. 2025-re a világszerte eladott autók közül minden hetedik elektromos, vagy gázüzemű hibrid lesz.

– A befektetés nem csak a Denso, hanem a teljes közelekés jövőjét szolgálja – mondta Kenichiro Ito, a Denso International America vezérigazgatója. – Drámai átszervezéseket látunk a közlekedés társadalomban betöltött szerepében, és ez a befektetés segít magunkat úgy pozícionálni, hogy a változó keresletnek megfeleljünk.

Kiemelt Partnereink