Beszállítók Nem aggódik a kormány az Eckerle dolgozói miatt

Nem aggódik a kormány az Eckerle dolgozói miatt

MTI/autopro.hu | 2019.12.18 13:04

Nem aggódik a kormány az Eckerle dolgozói miatt

Üres álláshelyek közvetítésével, képzésekkel, munkaerő-piaci tanácsadással segíti a Pénzügyminisztérium (PM) az Eckerle Automotive Zala Kft. elbocsátás előtt álló dolgozóit, ezzel is könnyíti a létszámleépítéssel érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését, közölte a szaktárca szerdán. A vállalat bólyi és kiskőrösi üzemébe mindeközben folyik a munkaerő-toborzás.

Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, a német tulajdonú autóipari beszállító a folyamatos keresletcsökkenéssel indokolta a csoportos leépítést, amely az előzetes tájékoztatás fázisában van, de a gyártósorok leszerelése megkezdődött.

A minisztérium azt közölte, az érintett 225 dolgozó újbóli munkába állását az is segítheti, hogy Zala megyében összesen 3500, míg a Zalaegerszegi járásban közel 2000 betöltetlen álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint - tették hozzá.

A PM közleménye szerint a kormány célja, hogy az érintett dolgozók egy napra se maradjanak munka nélkül. A versenypiaci elhelyezkedést állásbörzékkel, folyamatos ügyfélszolgálattal, csoportos tájékoztatókkal, illetve a környező munkáltatók felderítésével is segítik a kormányhivatallal együttműködésben.

Finanszírozzák az átképzést

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított "Létszámleépítések megelőzése és kezelése" projekt is nagy segítséget jelenthet az érintett munkavállalóknak. Az 5 milliárd forintos keretösszegű program a leépítéssel érintett személyek képzését 100 százalékban finanszírozza, emellett a munkahelyi beilleszkedés és betanítás költségeihez is hozzájárul - írta a PM.

2020 elején csoportos létszámleépítés indul a zalaegerszegi Eckerle Automotive Zala Kft.-nél. A munkavállalók előzetes tájékoztatását megkezdték, a gyártósorokat leszerelik, és a bólyi illetve a cég kolozsvári telephelyére szállítják.

Az Eckerle elektronikai beszállító, a zalai üzem a szénkefékre specializálódott, termékpalettájuk a következő: kefevezető rendszerek, ülésbeállító motorok, övfeszítő motorok, ablakemelő és ablaktörlő motorok, csomagtér ajtómozgató motorok illetve ABS rendszerek szénkeferendszereit állítják elő. Magyarországon még Bólyban és Kiskőrösön van üzemük.

Máshol bővítenek

Az Eckerle eközben Facebook-oldalán keres portást, anyagmozgatót, rendszergazdát, minőségügyi mérnököt kiskőrösi üzemébe, ahol a leírás szerint bővül a létszám. Az Eckerle a bólyi ipari parkban is működtet egy bázist, ide is keresnek munkaerőt, az egyik legnagyobb álláskereső portálon műszakvezetői, és karbantartói pozíciókat hirdetnek.

Nyitókép: facebook.com/eckerlemagyarorszag/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink