Beszállítók Lengyel csoport vásárolta meg a szigetvári fémmegmunkálót

Lengyel csoport vásárolta meg a szigetvári fémmegmunkálót

MTI | 2021.04.26 10:20

Lengyel csoport vásárolta meg a szigetvári fémmegmunkálót

Fotó: Facebook/Indupro-Kft.

A lengyel Luma Automation (LA) Csoport vásárolta meg a precíziós fémmegmunkálással és autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó Iron-Tech Zrt.-t - közölte az akvizíció lengyel résztvevője. A közlemény szerint az LA Csoport leányvállalatainak száma a szigetvári társaság megvásárlásával hatra bővült, azok a fémmegmunkálás és a szerszám- valamint fémalkatrészek gyártásán belül egy-egy terület a specialistáinak számítanak.

Hirdetés

Közölték: a lengyel vállalatcsoport növekedési stratégiájának fontos pillére a - többi között a Denso, a Bosch, a BorgWarner vagy a Knorr-Bremse kiszolgálását végző és a precíziós fémmegmunkálás egyik vezető hazai szereplőjeként, továbbá autóipari, vasúti és gépipari alkatrészek beszállítójaként ismert - Iron-Tech megvásárlása.

A lengyel szakmai befektető a közép-kelet európai régió jelentős iparvállalataként beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez az akvizíciót követően a jelenleg 270 embernek munkát biztosító, több mint húsz esztendeje alapított Iron-Tech Zrt-nél.

Ipar 4.0-ás fejlesztések jönnek Szigetváron

A csoport portfólióbővítésével a gép- és járműipari cégek igényeinek jelentős részére kínál megoldást, ezzel az új tulajdonos jelentősen erősíti piaci pozícióit. Az LA a jövőben az innovatív digitális megoldásokra, az Ipar 4.0 fejlesztésekre és a legmodernebb technológiák meghonosítására koncentrál, mind Szigetváron, mind lengyelországi leányvállalatainál - közölték.

A közleményben Janusz Paweleket, a Luma Automation igazgatótanácsának elnökét idézve kiemelték, hogy a csoport hosszú távon garantálja az Iron-Tech sikerét, emellett azáltal fontos képességekkel bővül az LA kínálata is.

Az elnök szerint a tranzakció remek példája a magyar-lengyel vállalati együttműködéseknek, illetve annak a folyamatnak, amelynek részeként „a közép- és kelet-európai vállalkozások egyesítik erőiket és együttműködnek annak érdekében, hogy a globális gazdaságban erősebb versenytárssá váljanak" - vélekedett.

Portfólióbővítés jöhet

Az Iron-Tech Zrt. az MTI érdeklődésére a cég tavalyi eredményéről egyelőre nem tudott adatokat közölni, ugyanakkor jelezte: a társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 13,5 millió eurót. A nyilvános cégadatok szerint az Iron-Tech egy évvel korábban 5,8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,148 milliárd forintos eredményt ért el.

A következő másfél évben a vállalat tervei között szerepel a vevők számára elérhető portfólió szélesítése, az értékesítés és az export növelése, a dolgozói létszám 10 százalékos fejlesztése és új berendezések beszerzése - írták.

Kiemelt Partnereink