Beszállítók Izraeli céget vásárol fel a Bosch Rexroth

Izraeli céget vásárol fel a Bosch Rexroth

autopro.hu | 2022.09.15 16:49

Izraeli céget vásárol fel a Bosch Rexroth

Együtt a gyártásautomatizálás jövőjéért: Dr. Steffen Haack (a Bosch Rexroth AG vezérigazgatója), Thomas Fechner (a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője) és Haim Monhait (az Elmo Motion Control alapító tulajdonosa) | Fotó: Bosch Rexroth

A Bosch Rexroth gyártásautomatizálási üzletágának bővítésébe invesztál, és megállapodott a mozgásvezérlésre specializálódott Elmo Motion Control Ltd. felvásárlásáról, melynek székhelye az izraeli Petach-Tikvaban található. Az Elmo az ipari automatizálás területére fejleszt és gyárt elektromos szervohajtásokat és mozgásvezérlőket. A cégnek körülbelül 330 munkatársa van. A nagy teljesítményű, rendkívül helytakarékos és precíz hajtások kiegészítik a Bosch Rexroth termékportfólióját a ctrlX Automation automatizálási platformhoz kapcsolódóan. A Bosch és az Elmo 2022. szeptember 4-én írta alá a megállapodást.

Hirdetés

Folyamatosan nő az igény az intelligens automatizálási és Ipar 4.0-s megoldások iránt, amelyek fokozzák a gyárak termelékenységét és erőforrást takarítanak meg. „A Bosch Rexroth-nál a gyártásautomatizálás egyértelműen fókuszterületnek számít. Portfóliónkat folyamatosan olyan innovatív termékek fejlesztésével erősítjük, mint a ctrlX Automation, valamint megfelelő felvásárlásokkal, mint például az Elmo” – mondta el Thomas Fechner, a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője.

Az akvizíció az Elmo innovatív erejét és dinamikáját a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási szakértelmével egyesíti. A Bosch célja az Elmo képességének fejlesztése a csúcskategóriás hajtás- és szervovezérlők tervezésében és gyártásában. Az Elmo továbbra is izraeli vállalatként működik, helyi vezetéssel és a jelenlegi munkatársak alkalmazása mellett.

Intelligens technológia

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek. Minden más rugalmasan alakítható – a Bosch Rexroth így látja a jövő gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be a piacra, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Az Elmo intelligens, rendkívül kompakt és robusztus hajtásai ideálisan kiegészítik a Bosch Rexroth portfólióját. „Az Elmo technológiája lehetővé teszi, hogy okostelefon méretű hajtásokat integráljunk például robotokba vagy önvezető szállítójárművekbe” – fogalmazott Fechner. „Az Elmo technológiák tehát olyan új alkalmazási területeket nyitnak meg, amelyek speciális technológiai kihívásokat jelentenek. Ilyenek például az önvezető szállítójárművek, a kiszolgáló robotika vagy a hajtások decentralizált elrendezése a gépekben. Az Elmo termékei itt mutatják meg erősségeiket a mozgási teljesítményükkel, kompaktságukkal, energiahatékonyságukkal és nagyfokú precizitásukkal.”

Az Elmo Motion Control technológiailag kifinomult, mégis kompakt szervohajtásokra és mozgásvezérlésre specializálódott. Ezek az elektromos szervohajtások és mozgásvezérlők rendkívül intelligensek, és teljes mértékben igazolt működési biztonságot kínálnak. A termékek különösen alkalmasak a félvezető-, elektronikai, elektromos-, robot-, orvostechnikai, önvezető szállítórendszerek (AGV), automata raktározási, valamint a csomagoló- és élelmiszeripar számára. Az Elmót 1988-ban az izraeli Tel-Aviv melletti Petach Tikva-ban magántulajdonú vállalatként alapították. A cég székhelye mellett egy összeszerelő telephelyet is üzemeltet Lengyelországban.

Beruházás a gyártásautomatizálásba

A Bosch Rexroth már 2022 tavaszán megszerezte a Kassow Robots többségi részesedését. A mintegy 25 munkatárssal működő dán vállalat olyan kollaboratív robotokat gyárt, amelyek az ipari gyártásban sokféle módon felhasználhatók. A kobotok nagy teherbírást és karkinyúlást kínálnak, és a legszűkebb helyeken is képesek dolgozni: a Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja a sarkokat is könnyedén eléri karjával, páratlan rugalmasságot kínálva a piacon.

A Bosch Rexroth a hajtás- és vezérléstechnika egyik vezető szállítójaként világszerte hatékony, erőteljes és biztonságos gépipari megoldásokat kínál, legyen szó bármilyen típusról vagy méretről. A vállalat a mobil alkalmazások, a gépipari alkalmazások, a tervezés, és a gyártásautomatizálás piaci szegmenseiben egyesíti világszintű alkalmazástechnikai tapasztalatát. A Bosch Rexroth intelligens komponensei és testreszabott megoldásai és szolgáltatásai útján alakítja ki a teljes mértékben hálózatba kapcsolt alkalmazásokhoz szükséges környezetet. A Bosch Rexroth a hidraulika, az villamos hajtások és vezérlések, a hajtómű-technológia és a lineáris mozgatás- és szereléstechnika, továbbá az IoT-szoftverek és interfészek területein kínál ügyfeleinek megoldásokat.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink