Beszállítók Így készül a Schaeffler az e-autók korára

Így készül a Schaeffler az e-autók korára

autopro.hu/B.B. | 2017.10.16 13:45

Így készül a Schaeffler az e-autók korára

Ha valamit, a német beszállítócsoportot nagyban érinti az elektromobilitás terjedése, hiszen tevékenységének jelentős részét a belsőégésű motorokhoz való alkatrészek gyártása – például kuplungszerkezetek, gördülőcsapágyak - teszi ki. Megijedni mégsem kell, van terv a változásokra válaszul.

Hirdetés

Többek között a Schaeffler is készül arra az autóipari felfordulásra, amit a következő években az elektromos hajtás terjedése okoz majd. A németek a bővítésekben, felvásárlásokban látják a megoldást.

A LuK, FAG és INA vállalatokat magába foglaló csoport számításai szerint 2030-ra már harminc százalékos arányt képviselnek majd az eladásokban a tisztán elektromos autók. Ennek megfelelően a piac és a versenytársak által is kikényszerített átalakítási folyamat elején állnak, árulta el a cég első embere.

Klaus Rosenfeld hozzátette, az alkalmazkodási folyamattal kapcsolatban nem óriási akvizíciókat kell elképzelni, sokkal inkább kisebb, de annál inkább szükséges felvásárlásokat, társulásokat, együttműködéseket, melyek a kompetencia kiterjesztését szolgálják majd.

A szerkezeti struktúrában is változások következnek, igyekeznek majd decentralizálni a vállalatcsoportot és egyszerűsíteni, gyorsítani a döntéshozatali rendszert. Erre friss példa az aftermarket szolgáltatások külön divízióvá emelése.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink