Beszállítók Így gyártja az Autofer a felépítményeket – sok fotóval

Így gyártja az Autofer a felépítményeket – sok fotóval

autopro.hu | 2014.08.13 11:34

Így gyártja az Autofer a felépítményeket – sok fotóval

Az Autofer Zrt. jogelődje a magyar motorizáció egyik úttörőjeként 1950-ben létesült XI. sz. Autójavító Vállalat néven. A szegedi céget jártuk körbe.

Hirdetés

A vállalat fő profilja a saját tervezésű felépítmény-, a pótkocsi- és az alkatrészgyártás. Igény esetén épületszerkezet is kikerülnek a munkatársak kezei alól. A cég telephelyén 6000 négyzetméteres fedett gyártócsarnokban végzik el a gyártási, festési és csomagolási munkafolyamatokat.

A forgácsolóüzemben hagyományos és CNC-esztergagépekkel tehergépjármű, busz és mezőgazdasági gépalkatrészek készülnek: kormányösszekötő rudazatok, futómű alkatrészek, gömbcsuklók, lengőkarok, függő- és rugócsapszegek, vízszivattyúk. Illesztett és nagy szilárdságú kötőelemek és egyéb forgácsolt alkatrészek teljes körű gyártásával foglalkoznak, akár egyedi igény szerint is. Rendelésre egyedi alkatrészek bérgyártását is vállalják az ügyfél által rendelkezésre bocsátott rajzok alapján.

Beszállítanak a következő vállalatoknak: Rába, Heyd, BPW, ZF, Linamar, Claas, Contitech, Volán Társaság, MOL-csoport, KÉSZ-csoport, Magyar Honvédség, illetve a Scania, a Volvo, a DAF, a Renault, az Iveco, az MAN, a Nissan, a Ford, a Citroen, a Mercedes, a Fiat és a Toyota márkakereskedéseknek.

A karosszériaüzemben az ügyfelek lemezmegmunkálási, vágás, -hajlítás és egyéb megrendelései alapján dolgoznak, de elsősorban félpót- és pótkocsik, utánfutók, élőállat-szállító járműfelépítmények és egyéb, speciális installációk kivitelezése a fő profil. A KÉSZ-csoporton keresztül szállítottak már például az AIRBUS-nak szerelőállásokhoz szükséges alumínium és rozsdamentes acél kiegészítő elemeket.

Az élőállat-szállító felépítményeik, pótkocsijaik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által támogatottak. Az utóbbi idők legnagyobb megrendelése a szentesi Hungerit Zrt. baromfi feldolgozó vállalattól érkezett egy 15 pótkocsis szerelvényből álló járműflotta gyártására. A tárgyalások két évvel ezelőtt kezdődtek meg a speciális konténereket szállító egyedi járművek kivitelezéséről. Az egyeztetések során megtervezték a legalkalmasabb felépítményt és pótkocsit.

A cég hatvannégy éves története során a legmagasabb dolgozói létszám elérte a háromszáznyolvanat, ma mintegy ötven munkatárs alkotja a csapatot négy mérnökkel.

Beszállítóikat minden esetben az adott munkához keresik. A szempontok a minőség, az ár és természetesen a határidő.

NATO beszállítói minősítéssel is rendelkezik a vállalat. Kiemelt szerepe volt a honvédségi beszállításoknak évtizedeken keresztül a cég szakmai színvonalának fejlődésében, az utóbbi években a központilag csökkentett beszerzések miatt sajnos ezen megrendelések száma csökkent. A helyi közüzemi szolgáltatóknak (EDF DÉMÁSZ, Szegedi Vízmű Zrt., Szegedi Környezetgazdálkodási nonprofit Kft.) speciális igényeit kielégítő felépítményeinek kivitelezését azonban rendszeresen végzik.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink