Beszállítók Fejlődik a Metálplaszt Kft. telephelye

Fejlődik a Metálplaszt Kft. telephelye

MTI | 2021.10.13 12:22

Fejlődik a Metálplaszt Kft. telephelye

Fotó: Metálplaszt Kft.

Több mint 652 millió forintos, uniós támogatást is élvező beruházás során korszerű termelőegység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fém-és Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén.

Hirdetés

A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán - tájékoztattak.

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör - írták. Korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, hardver beszerzés is történt. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

Kinőtte magát a családi vállalkozás

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ban alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.

A nyilvános cégadatok szerint a Metálplaszt Kft. értékesítésének nettó árbevétele tavaly csaknem 5,38 milliárd forint, 2019-ben több mint 7 milliárd forint volt. Ennek nagy része belföldi értékesítésből származott. A társaság adózott eredménye 2020-ban meghaladta az 507 millió forintot, egy évvel korábban csaknem 500 millió forint volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink